Федералният канцлер Ангела Меркел призова делегатите на конференцията на Християндемократическия

...
Федералният канцлер Ангела Меркел призова делегатите на конференцията на Християндемократическия
Коментари Харесай

Меркел зове: Подкрепете коалицията

Федералният канцлер Ангела Меркел прикани делегатите на конференцията на Християндемократическия съюз (ХДС) в Берлин да поддържат съглашението с левоцентристите от Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

Тя съобщи, че бъдещото държавно управление няма да допусне нови налози или нов обществен дълг, съобщи Reuters.

Меркел акцентира нуждата от възобновяване на Европейски Съюз и сподели, че Европа би трябвало да бъде същински състезател в световните каузи, с цел да бъде вземана на съществено.



Хиляда делегати на ХДС се събраха, с цел да одобрят съдружното съглашение, контрактувано при започване на месеца с баварския Християнсоциален съюз и с ГСДП.

Първата стопанска система в Европа е в небивало състояние пет месеца след парламентарните избори през септември - без открояващо се болшинство в Народното събрание и с последна десница в цялостен напредък. Самата Меркел оцени като "трудна и невиждана до момента обстановка " да няма ново държавно управление пет месеца след изборите.

"Тази конференция има ясна задача: желаеме да участваме в съставянето на устойчиво и ефикасно държавно управление. Очакванията в този смисъл са изцяло ясни измежду преобладаващата част от популацията на Германия, само че и оттатък нашите граници ", заключи Меркел.





Очаква се ХДС без проблеми да утвърди съдружното съглашение. Изпитанието е вътрешният референдум в ГСДП, чиито резултати би трябвало да бъдат оповестени в неделя.

За да убеди социалдемократите, които се двоумят дали желаят нова огромна коалиция, канцлерът склони да им отстъпи основното министерство на финансите, считано от консерваторите за поръчител за бюджетна дисциплинираност в Германия и в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР