Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) се провали в последния

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) се провали в последния
Коментари Харесай

Апелативният съд в САЩ отхвърли жалбата на FTC. Остана само една пречка пред сделката между Microsoft и Activision

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) се провали в последния си опит да натисне спирачките на договорката за придобиването на Activision Blizzard от Microsoft за рекордните 68,7 милиарда $. Апелативният съд отхвърли да извърши настояването на организацията да бъде разпоредено незабавно блокиране на решението на Окръжния съд в Калифорния, което разрешава сливането на двете компании да бъде приключено в страната. Така единствената спънка пред реализирането на мегасделката остава антитръстовия регулатор в Обединеното кралство.

Миналия месец беше въведена краткотрайна ограничаваща заповед, с цел да се попречи на Microsoft да завърши процедурата по придобиване на Activision. През тази седмица обаче съдът анулира възбраната, защото съдията по делото счете, че FTC не е съумяла да потвърди изказванията си, че сливането ще навреди на потребителите и на свободната конкуренция. Комисията имаше време до среднощ на 14 юли локално време, с цел да апелира решението пред апелативния съд. Тъй като регулаторът претърпя нов крах, Microsoft и Activision към този момент са свободни да сключат договорката още този уикенд:

„ Оценяваме бързия отговор на апелативния съд, който отхвърли настояването на Федералната комерсиална комисия за по-нататъшно закъснение на договорката с Activision. Това ни доближава с още една стъпка към финала на този маратон от световни регулаторни прегледи. “, написа президентът на Microsoft Брад Смит в Twitter.

Крайният период за привършване на сливането е 18 юли, вторник. Microsoft и Activision Blizzard явно са уверени, че ще сключат договорката в точния момент, защото акциите на студиото ще бъдат извадени от показателя Nasdaq-100 преди отварянето на борсата в понеделник. Ако не съумеят да сложат завършек на „ сагата “ в оставащите няколко дни, двете компании ще би трябвало да предоговорят изискванията или да се съгласят да удължат периода. В противоположен случай Activision ще има право да избере да се откаже от договорката, а Microsoft ще би трябвало да заплати наказателна клауза от 3 милиона $. Това наподобява малко евентуално на този стадий, защото и двете компании желаят да доведат сливането до край.

Microsoft и Activision към момента не са разрешили проблемите си с антитръстовия регулатор в Обединеното кралство, който също блокира договорката заради опасения, свързани с установяването на монопол на пазара за облачни игри. Microsoft апелира това решение, след което започнаха нови договаряния със Cлyжбaтa по ĸoнĸypeнциятa и пaзapитe нa Англия (СМА), ĸaтo aгeнциятa съобщи, чe двете ĸoмпaнии щe тpябвa дa пoдaдaт нoвo зaявлeниe зa пpepaзглeждaнe нa пpoблeмa. Апелативният арбитражен съд за конкуренцията (CAT), който преглежда тъжби против решения на CMA, ще излезе с окончателното си мнение на 17 юли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР