Федералната служба за сигурност на Руската федерация заявява, че е

...
Федералната служба за сигурност на Руската федерация заявява, че е
Коментари Харесай

ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област

Федералната работа за сигурност на Руската федерация декларира, че е ликвидирала украинска група диверсанти в Брянска област. Според известието, представено от ТАСС, разкриването на групата е станало през вчерашния ден, 30 август, в границите на интервенция в Навлинския регион. Според информацията двама членове на групата са премахнати, петима са арестувани, като трима от тях са били и ранени.

Групата се е състояла от сътрудници на щат от Службата за сигурност на Украйна, военнослужещи от разузнаването и от Службата на специфични интервенции към Министерство на защитата на Украйна. Тя е планувана саботажи и терористични интервенции по обекти от военната и енергийната инфраструктура на Русия.

Повече детайлности не се оповестяват, като се изключи че у диверсантите са имали автомати американско произвеждане, заглушители, мощни взривни устройства, гранати и доста патрони по натовски пример, в това число и принадлежности за нощно виждане.

По време на интервенцията леко ранени са и двама съветски гвардейци.

Няма удостоверение от украински източник техни барети да са били залавяни, а и въобще да се е правила такава интервенция. В условия на война това не може да се откри без значение удостоверение на информацията, само че прави усещане, че сполучливите си интервенции ФСБ прави в миг, когато съветската войска стартира да калкулира загуби на фронта, и тези интервенции преди всичко се случват в области, които се намират по един или различен метод застрашени от украински дейности. В случая в последните месеци нееднократно украински дронове доближиха до съветската Брянска област.

Информацията за интервенцията на ФСБ идва незабавно откакто от Руския доброволчески корпус (руснаци, които се борят на страната на украинската армия) през вчерашния ден разгласи, че поема отговорност за обстрела на летището в Курска област в нощта на 27 август. Според изказването на РДК интервенцията е извършена взаимно със Службата за сигурност на Украйна.

На изказването в Telegram канала на Руския доброволчески корпус не реагираха нито от съветските, нито от украинските служби.

На 27 август Руското министерство на защитата удостовери единствено за попадение в жилищна постройка в Курск и то след работа на Противовъздушна отбрана системата.

Украински медии обаче оповестиха, базирайки се на свои източници в украинските служби, че в нощта четири дрона са " обработили четири самолета Су-30 и един Миг-29 " на летището в Куркс. Също тогава са били изумени и радарен комплекс Ъ-300 и два зенитно ракетни комплекса " Панцир ".

Руският доброволчески корпус стана прочут с рейда, който направи в пограничната съветска Белгородска област напролет на тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР