Федералната мрежова агенция поема надзора над германското подразделение на Газпром,

...
Федералната мрежова агенция поема надзора над германското подразделение на Газпром,
Коментари Харесай

Берлин национализира `Газпром Германия` |

Федералната мрежова организация поема надзора над немското поделение на " Газпром ", заяви немският министър на стопанската система Роберт Хабек, представен от Ройтерс. 

Той съобщи, че това се дължи на " неразбираемите правни връзки и нарушаването на някои регулационни правила ".

Решението влезе в действие неотложно с публикуването му във Федералния вестник.

Според Хабек тази стъпка е била " наложителна ", с цел да се подсигурява сигурността на доставките на газ. След измененията немският регулатор ще има пълномощията да отстранява хора на управителни позиции, да назначава нов личен състав, както и да получава информация за всички процеси.

" Нашата цел ще бъде да управляваме Gazprom Germania в полза на Германия и Европа ", съобщи шефът на регулатора Клаус Мюлер.

Решението за национализация се случва 4 дни, след като руският газов тръст ненадейно съобщи, че се отдръпва от " Газпром Германия ". Същевременно се появиха изказвания, че Москва ще се опита да продаде сдружението на немска компания.

От немското министерство на стопанската система обявиха, че национализирането цели да предотврати вероятно придобиване на  " Газпром Германия " от съветските JSC Palmary и Gazprom Export Business Services LLC.

" Няма да оставим енергийната инфраструктура подчинена на случайни решения на Кремъл ", сподели през днешния ден Хабек.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР