Федералната канцлерска служба на Германия настоява за продължаване на действащите

...
Федералната канцлерска служба на Германия настоява за продължаване на действащите
Коментари Харесай

Германия с нагласа за удължаване на противоепидемичните мерки

Федералната канцлерска работа на Германия упорства за продължение на настоящите в страната ограничаващи ограничения, ориентирани към ограничение на разпространяването на, оповестява ТАСС, базирайки се на план за резолюция по отношение на обстановката с пандемията, който ще бъде разискван в понеделник от премиера и министър-председателите на немските провинции.
Конкретната дата, до която се допуска удължение на карантината, не е посочена в документа. По-рано онлайн изданието „ Business Insider “ оповести, че немските управляващи възнамеряват да го запазят в действие до края на април заради влошената епидемиологична обстановка в страната.
В проектодокумента не се приказва за допустимо общо намаляване на противоепидемичните ограничения, само че се отбелязва, че районните управляващи могат да започват „ лимитирани във времето пилотни планове, при съблюдаване на строги защитни ограничения и въз основа на концепцията за тестване, да отворят избрани обществени области на живот ". В същото време главните условия, от позиция Меркел, са по-специално потвърждаването на негативните резултати от теста за ковид като аршин за допускане, както и съществуването на механизми за следене на контактите. Германският канцлер също предлага да се създаде специфична стратегия за подкрепяне на туристическата промишленост и обвързваните с нея области.
 Ново лекарство може да се окаже решението за елиминиране на ковид Ново лекарство може да се окаже решението за елиминиране на ковид
Фармацевтичният колос Mersk, както и сътрудниците им от Ridgeback Biotherapeutics, оповестиха за обнадеждаващи резултати при потребление н...
По този метод, както показва „ Business Insider “, федералното държавно управление и районните водачи обмислят опцията за прекъсване на плануваната четвърта фаза от въвеждането на облекчения. По-рано немските управляващи не изключиха опцията да се подхващат спомагателни стъпки за намаляване на блокирането, при изискване че в границите на седем дни броят на новите случаи на зараза ще бъде на равнище 50 на 100 хиляди поданици. Този тип облекчение означаваше отварянето на заведения за хранене с открити тераси, концертни зали и кина, както и опцията да се занимават с безконтактни спортове в закрити пространства и контактни спортове навън.
Сега в Германия има карантина, само че не толкоз строга, колкото през зимата. Отворени са учебни заведения и детски градини, фризьорски салони, салони за хубост, магазини за цветя и книги.
Увеличението на броя на инфектираните понижава през януари и февруари, само че от март статистиката още веднъж стартира да се усилва експоненциално. Експертите отдават това на разпространяването на по-инфекциозен вариант и имат вяра, че този експоненциален напредък ще продължи най-малко до началото на април.
Още:  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР