Федералната антимонополна служба на Русия (ФАС) е изпратила запитвания до

...
Федералната антимонополна служба на Русия (ФАС) е изпратила запитвания до
Коментари Харесай

Русия: Хвърчат цените на кубинки, униформи и автоаптечки

Федералната антимонополна работа на Русия (ФАС) е изпратила запитвания до огромните търговски вериги " Военторг ", " Спортмайстор " и HAKKI за повишение на цените на униформи, екипировка и съоръжение, които се изкупуват от руснаците след мобилизацията, оповестена на 21 септември.

За запитването оповестява службата през днешния ден, а то е стартирано след оплакване на депутати от Държавната дума. Жалби са получени и от жители, написа " Интерфакс ".

" Във връзка с постъпилите тъжби от депутати от Държавната дума, както и с недоволства от жители за голословно нарастване на цените на армейското облекло и други военни артикули, ФАС на Русия проучва основателността на измененията в цената на тези артикули ", се споделя в изказване на службата.

Антимополната комисия прецизира, че е изискала информация за динамичността на продажните и покупните цени на стоките през август-септември тази година и пояснения за оценка на основателността на нарастванията на цените.

ФАС също по този начин обръща внимание на търговците за нуждата от прецизно съблюдаване на условията на антимонополното законодателство при реализиране на комерсиална активност и по-специално на недопустимостта на голословно повишение на цените в обстановка на допустимо повишаване на търсенето на артикули, се споделя в известието.

След оповестяването на мобилизацията на 21 септември руските резервисти, призовани на украинския фронт, се сблъскват с огромни проблеми с окомплектоването си. Мобилизираните са принудени да купуват със свои средства специфични облекла и съоръжение.

В обществените мрежи се разпространиха видеа от инструктаж на мобилизирани, в което служители от военната администрация изброяват както би трябвало момчетата да си обезпечат - от спални чували и туристически постелки до турникети. В едно от видеата препоръките включват и евтини дамски превръзки и тампони, които да се употребяват при раняване в огнестрелно оръжие на фронта.

Има и други видеа в съветските обществени мрежи - по какъв начин да приготвим брачна половинка си за война и по какъв начин да опаковаме багажа му. В мненията си дамите пишат, че това коства най-малко няколко десетки хиляди рубли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР