Федерална служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) съобщи, че

...
Федерална служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) съобщи, че
Коментари Харесай

Руснак планирал взривове по Транссибирската жп линия

Федерална работа за сигурност на Руската федерация (ФСБ) заяви, че е задържала 61-годишен съветски жител, който е възнамерявал терористичен акт против железопътен възел на Транссибирската автомагистрала в Свердловска област, заяви ТАСС.

Според формалното известие на ФСБ, което се цитира от държавната организация, плануваният терористичен акт е по поръчка на украинското военно разузнаване. Той е бил вербуван в Лвов, минал е образование по саботажи и е бил трансфериран в Русия за осъществяване на саботажи по жп линии, тъй че да се предотвратят доставките на товари за специфичната военна интервенция.

Саботажите са планувани със средства " самоделни взривни устройства " за дерайлиране на влакове. Според съветското разследване " от обекта са конфискувани средства за връзка за тайна връзка с ръководителя му, устройство за катурване на влакове, както и пари, предадени му от украинското разузнаване за подготовка и осъществяване на закононарушения ".
 Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области
Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области

Руските управляващи потвърдиха за " опити " за навлизане

ФСБ декларира още, че арестуваният е направил признания и сътрудничи на следствието.

Повече детайлности не се дават, в това число и за това по какъв член е упрекнат арестуваният, нито за връзките му с украинските специфични служби.

В последните няколко седмици зачестиха известията в съветските медии за залавяне на такива диверсанти, в това число съветски жители, като непроменяемо те се свързват с работата на украинските служби. Зачестилите акции на ФСБ могат да бъдат пропагандно обусловени и от провеждането на, като през днешния ден е вторият ден, в който руснаците гласоподават. Много рядко след първичното известие за залавянето на такива саботьори или групи се дава публична информация за развиването на наказателното произвеждане и за същинските доказателства по делото.
 Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска област
Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска област

Има починали и ранени цивилни и повреди по сградния фонд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР