Федерален съдия блокира закона за проверка на възрастта в социалните медии на Арканзас, за да влезе в сила в петък

...
Окръжен съдия в САЩ блокира закон за проверка на възрастта
Коментари Харесай

Окръжен съдия в САЩ блокира закон за проверка на възрастта в социалните медии в Арканзас, който трябваше да влезе в сила в петък, според съдебно подаване в четвъртък.

Законът имаше за цел да изисква „проверка на възрастта за използване на социални медии; и за изясняване на отговорността за неизвършване на проверка на възрастта за използване на социални медии и незаконно задържане на данни“, според кабинета на губернатора Сара Хъкаби Сандърс.

Смята се, че това би бил първият закон в САЩ, изискващ проверка на възрастта от новите потребители на социалните медии и изискващ съгласието на родителите, за да влезе в сила.

Съдия Тимъти Л. Брукс каза, че искане, подадено от NetChoice - група, която представлява множество социални медийни компании като Facebook и Snapchat - "има право да отстоява конституционно оспорване на Закон 689 от името на своите членове и потребителите на членовете."

В изявление Крис Марчезе, директор на NetChoice Litigation Center, той е доволен от решението на съда.

„Доволни сме, че съдът застана на страната на Първата поправка и спря противоконституционния закон на Арканзас да цензурира свободата на словото онлайн и да подкопава неприкосновеността на личния живот на жителите на Арканзас, техните семейства и техния бизнес, докато нашият случай продължава“, каза Марчезе в изявлението. „Очакваме с нетърпение да видим отмяната на закона за постоянно.“

Защитниците на мярката казват, че тя ще помогне за защитата на децата от онлайн хищници, но съдията казва, че както е написано, законът „не е насочен към справяне с вредите, които е идентифицирал“ и е бреме за свободата на словото.

Брукс каза, че актът е блокиран „в очакване на окончателно решаване на въпросите по същество“.

CNN се обърна към офиса на Хъкаби Сандърс за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР