Федерален апелативен съд потвърди във вторник окръжен закон в Мериленд,

...
Федерален апелативен съд потвърди във вторник окръжен закон в Мериленд,
Коментари Харесай

Законът за брошурата за безопасност на оръжията на окръг Мериленд бе потвърден във федералния апелативен съд

Федерален апелативен съд удостовери във вторник областен закон в Мериленд, който изисква от търговците на оръжие да популяризират информация за попречване на самоубийства, разрешаване на спорове и запаси за психологично здраве.

Състав от трима съдии на 4-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати в Ричмънд, Вирджиния, се произнесе в интерес на закона на окръг Ан Аръндел, утвърден през 2022 година Съставът отхвърли обжалване на съображение на Първата корекция от групата за правата на оръжията Maryland Shall Issue и четирима притежатели на оръжейни магазини, откакто федерален арбитър се произнесе в интерес на окръга.

В решението, оповестено във вторник, арбитър Пол Нимайер написа, че законът на окръга изискваше брошурите като препоръки за здраве и сигурност, информиращи купувачите за естеството, аргументите и рисковете от самоубийства и ролята, която оръжията играят в тях. ЗАПОЗОДРЯН Пожарна охрана ВРЕМЕ НА ПРЕСЛЕДВАНЕ

Докато в литературата се показва, че „ достъпът “ до огнестрелни оръжия е „ рисков фактор “, съдията написа, че брошурите не подсказват на читателя, че той или тя не би трябвало да купува огнестрелно оръжие.

„ По-конкретно, ние не го четем, с цел да внушим на купувачите на огнестрелно оръжие, че не би трябвало да се купуват огнестрелни оръжия, тъй като това води до самоубийство. По-скоро брошурата е в сходство с други сходни предизвестия за сигурност - необятно използвани и признати - че притежателите на оръжия би трябвало да съхраняват оръжия безвредно, изключително за попречване на корист и достъп на деца, " написа Нимайер.

Съдиите Роджър Грегъри и Тоби Хейтенс се причисли към мнението.

Федерален апелативен съд удостовери закон на окръг Мериленд, изискващ от продавачите на оръжия да популяризират информация за попречване на самоубийства, разрешаване на спорове и запаси за психологично здраве при покупки на огнестрелни оръжия или муниции.

Изпълнителният изпълнителен шеф на окръг Ан Аръндел Стюарт Питман приветства решението за условие магазините за оръжие да дават на клиентите информацията.

„ Гарантирането, че притежателите на оръжие са осведомени с наличните услуги за психологично здраве и попречване на самоубийства, е сериозна стъпка за понижаване на смъртните случаи от оръжие и избавяне на животи “, сподели Питман.

Марк Пенак, президент на Maryland Shall Issue, сподели, че счита решението за „ съществено неправилно “, защото постанова говорене на място на търговски обект.

„ Това в никакъв случай не е било закон “, сподели Пенак. „ Това е в несъгласие с прецедентите на Върховния съд и би провокирало всеобщи противоконституционни дейности от страна на държавните управления. “

Пеннак сподели, че обмисля обжалване или до цялостния 4-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати, или до Върховния съд на Съединени американски щати.

След всеобща пукотевица, която остави петима мъртви в редакцията на Capital Gazette през 2018 година, Питман сътвори работна група, която да предложи способи за понижаване на насилието с оръжие. Работната група предложи на окръга да откри партньорство с продавачи на оръжие, организации за отбрана на сигурността на оръжията и организации, работещи за попречване на домашно принуждение и самоубийства.

През 2022 година Съветът на окръга Ан Арундел одобри мярка, която подреди на окръга здравен отдел да популяризира литература за " сигурност на оръжията, образование за оръжие, попречване на самоубийства, психологично здраве и разрешаване на спорове " в магазини, които продават огнестрелни оръжия и муниции. Той също по този начин изискваше магазините да демонстрират брошурите и да ги популяризират при закупуването на оръжия и муниции.

Литературата се състои от листовка, основана взаимно от Националната фондация за спортна пукотевица и Американската фондация за попречване на самоубийствата по отношение на огнестрелни оръжия и попречване на самоубийства, както и вложка от една страница, създадена от окръга по отношение на локалните запаси за попречване на самоубийства и спорове.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР