Фатих Акин е любимият ми режисьор, така че новият му

...
Фатих Акин е любимият ми режисьор, така че новият му
Коментари Харесай

София Филм Фест: Сбогом, Берлин

Фатих Акин е обичаният ми режисьор, тъй че новият му филм беше най-логичният ми избор от програмата на София Филм Фест. Като изключим това, нямах никакви съответни упования към кино лентата и знаех единствено незадълбочено защо става въпрос.  Накратко: двама младежи, Майк и Чик, безспорни в учебно заведение, открадват кола, напущат Берлин и се насочат на неизмеримо странствуване отвън града. Филмът е екранизация на един от най-популярните детско-юношески романи в Германия, написан от небезизвестния немски публицист Волфганг Херндорф. И макар че тук става въпрос за двама младежи, техните завършения и премеждия имат капацитета да допрян доста по-широка публика от младежката. Замислят ни над разнообразни проблеми като да вземем за пример неспособността да се впишеш в заобикалящата среда, както и незаинтересоваността на родителите от личните им деца.

Разбира се, както във всеки филм на Фатих Акин, и тук има известна доза драма, само че премерена. И тук е застъпена тематиката за емигрантите (в лицето на Чик, който е съветски емигрант), само че без тя да се слага на фокус. И макар че " Сбогом, Берлин " не е комедия, той e изпълнен с доста комизъм и занимателни моменти, които безусловно взривяваха публиката в.

Автентичност е още една основна дума – като се стартира от и метода, по който е разказана тя, мине се през остроумните и свежи разговори и се стигне до отличния избор и изключителната игра на двамата основни артисти. Тийнейджърите Ананд Батбилег в ролята на Чик и Тристан Гьобел в ролята на Майк са същински попадения и се оправят изумително добре за възрастта си. Тук би трябвало да споменем и обстоятелството, че за Тристан Гьобел това е актьорски дебют.

В едно читателско ревю, което прочетох в Интернет, приключенията на Майк и Чик бяха окачествени като актуалните завършения на Хъкълбери Фин. Подарете си това премеждие, девойки! То не може и няма потребност да бъде разказвано. То би трябвало да бъде изживяно. По опция на огромен екран. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР