Фатална самолетна катастрофа, при която загина руски милионер в Афганистан,

...
Фатална самолетна катастрофа, при която загина руски милионер в Афганистан,
Коментари Харесай

Мистерия за 1,2 млн. долара: Къде изчезнаха парите от Falcon, катастрофирал с руски милионер на борда

Фатална самолетна злополука, при която почина съветски милионер в Афганистан, се трансформира в престъпна сага със подозрения за кражба на голяма сума пари от мястото на произшествието - 1,2 милиона $.

Частният Falcon 10B падна в планинска околност в афганистанската провинция Бадахшан в събота вечер.

При злополуката починаха двама пасажери - Анатолий и Анна Евсюкови, само че други четирима души на борда са съумели да оцелеят. Сред тях са двамата души от екипажа и двама лекари, които са превозени до болница в Кабул. Всички пътували със самолета са съветски жители.

12 часа са лишили на избавителни екипи от афганистанските служби за сигурност, с цел да стигнат до мястото на случая.

Няколко дни по-късно обаче локалният вестник Hasht e Subh Daily оповестява за още по-озадачаващо развиване на случая: управляващите имат подозрения, че 1,2 млн. $ са откраднати от разрушилия се Falcon.

Губернаторът на Бадахшан от талибаните Мохамад Аюб Халид е наредил да стартира следствие по случая, което ще се управлява от ръководителя на разузнаването в провинцията.

От посолството на Русия в Афганистан нито отхвърлят, нито удостоверяват за хипотетичната кражба, като настояват, че не са осведомени за обстановката. Съобщава се единствено, че четиримата оживели руснаци ще бъдат превозени в Москва на 26 януари.

Семейство Евсюкови са се намирали на почивка в Тайланд още от средата на декември 2023, когато дамата се е разболяла съществено.

Според съветски медии, тя е развила тежка зараза по време на почивката. Местните медици не са съумели да диагностицират болестта, а положението ѝ внезапно се е влошило - с развиване на септичен потрес, полиорганна неодстатъчност и други

Затова е нает под наем полет за незабавно прибиране в Русия. Синът на двамата съпрузи също е тръгнал назад от Тайланд към Русия, само че с различен полет.

Falcon-ът, нает от Евсюкови, по този начин и не стига до крайната дестинация, а се разрушава в северен Афганистан.

Екипажът подава сигнал за изключителна обстановка поради дефицит на гориво и афишира, че възнамерява да кацне спешно в летище Куляб в Таджикистан. Малко по-късно водачът оповестява, че двата мотора отхвърлят.

Загиналият 65-годишен Анатолий Евсюков е прочут като " кралят на пазарите " в съветския град Волгодонск, в Ростовската област. Той е имал няколко търговски центрове и пазари.

В момента на злополуката притежатели на разрушилия се Falcon са били незнайна компания на име " Атлетик груп " и частно лице, чието фамилно име съответствува с това на оживелия водач Аркадий Грачев.

Руският уебсайт " Агентство " обаче разгласява своя инспекция, съгласно която до преди 3 месеца авариралият аероплан е бил владеене на компания " Невский аероклуб ", чийто създател и шеф има общ бизнес с милионера Виктор Мячин.

Мячин е някогашен акционер в банка " Русия ", през която се счита, че се ръководят персоналните активи на Владимир Путин.

През 2018 година " Невский аероклуб " се появява в следствие на The Insider, в което се демонстрира, че техен частен аероплан е употребена от компания на Евгений Ходотов в Централноафриканската република. В предишното Ходотов е взел участие в бизнес структурите на убития при самолетна злополука Евгений Пригожин (шеф на частната войска " Вагнер " ).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР