Фатален пропуск на американските ВВС да подадат информация в националната

...
Фатален пропуск на американските ВВС да подадат информация в националната
Коментари Харесай

Бивш оръжеен инструктор дал отпор на нападателя от Тексас

Фатален пропуск на американските Военновъздушни сили да подадат информация в националната база-данни на ФБР е разрешил на стрелеца от Тексас да се достави с оръжие и да отнеме живота на 26 души. Оказва се, че някогашният боен Девин Патрик Кели е съден от боен съд за домашно принуждение през 2012-а и има възбрана да има или купува оръжие. Стана ясно, че гражданин на почерненото градче Съдърленд Спрингс е дал въоръжен отпор на нападател и евентуално по този начин е понижил броя на жертвите.


26-годишният някогашен боен от Военновъздушни сили нахлува в църквата на Съдърланд Спрингс, Тексас с два револвера и полуавтоматична пушка, които няма право да има. През 2012-а боен съд му дава 12 месеца затвор за малтретиране на жена му и доведения му наследник, упрекван е и за грубо отношение към животни за ритници на куче. Освободен от армията поради неприятно държание. Тази информация обаче липсва в националните регистри на ФБР.
Крис Комбс - ФБР: При четирите му покупки Националният център по престъпна информация е направил наложителните инспекции, само че в системата няма данни, които му не разрешават да купува оръжие. Военновъздушни сили проверяват съдбовния си пропуск. Пентагонът изисква информация за домашно принуждение да се подава на ФБР. Военен представител дефинира Кели като податлив към принуждение и буре с барут.
Масовото ликвидиране е направил след скандал с тъщата. До юли е работил като охранител в увеселителен парк край Съдърланд Спринг, договорът му е бил преустановен единствено пет седмици след постъпване. Сред жертвите му са сред 12 е 14 деца, най-малкото на една година. Бивш оръжеен инструктор дал отпор на нападателя и го прострелял в крайници и торса. Когато дъщерята на Стивън Уилфорд чула изстрели в църквата, той сграбчил пушката си и хукнал необут към мястото на престъплението.
Стивън Уилфорд - някогашен оръжеен инструктор: Страхувах се за мен, за всеки от хората там, за личното ми семейство, което живее единствено на една пресечка. Не съм воин, Бог ме резервира и ми даде сили да направя нужното. Иска ми се да бях стигнал по-бързо, само че не знаех какво става.
След престрелката ранения Кели се качил в колата си и побягнал. Уилфорд изискал помощ от локален водач и двамата почнали гонене. Накрая колата на Кели блъснала пътен знак и влезнала в канавката. Подканите с ориентирано оръжие да излезе останали без отговор. Смята се, че е направил самоубийство.
 Нападателят от Тексас е 26-годишен американец, някогашен боен Нападателят от Тексас е 26-годишен американец, някогашен боен
Най-малко 26 души починаха, а 20 са ранени при пукотевица в Баптистка черква в американския щат Тексас. Нападението е станало в град Съдърланд Спрингс, н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР