Фъстъченото масло, портокаловият сок, американските боровинки и бърбънът от Кентъки

...
Фъстъченото масло, портокаловият сок, американските боровинки и бърбънът от Кентъки
Коментари Харесай

ЕС отговоря на Тръмп с мита за дънките и бърбъна

Фъстъченото масло, портокаловият сок, американските боровинки и бърбънът от Кентъки са измежду продуктите, за които Европейски Съюз ще наложи високи митнически такси, в случай че Доналд Тръмп извърши опасността да усили митническите цени за импорт на стомана и алуминий, предизвести европейската комисарка по търговията Сесилия Малмстрьом, представена от Франс прес.

Европейски Съюз се пробва да избегне комерсиалната война с Доналд Тръмп. По думите на Малмстрьом тя би била „ тежък потрес “ за европейската стопанска система. Директорката на МВФ Кристин Лагард предизвести, че би повлияла мощно на икономическия напредък. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отговори обществено в Twitter на опасността на Тръмп: „ Не! Търговските войни не са нито положителни, нито лесни за печелене. Напротив, те са неприятни и лесни за губене “, сподели Туск и прикани водачите от двете страни на океана да постъпят отговорно.

Подготвяме прелиминарен лист, който ще обявим скоро, сподели Сесилия Малмстрьом с уточнението, че това е балансираща мярка. В листата, с която Европейски Съюз ще отговори на Тръмп, са включени стоманени, индустриални и аграрни артикули, както и емблематични американски марки като моторите Harley Davidson и джинсите Levis.

Американският президент Тръмп може да вкара още в края на тази седмица нови мита от 25% върху вноса на стомана и 10% за вноса на алуминий. По думите на еврокомисарката това е незаслужено сред другарски и съюзнически страни.

Освен ограниченията за американски артикули, Европейски Съюз обмисля и защитни ограничения, с цел да защищити европейската промишленост от пренасочването на износа, главно от Китай, от американския към европейския пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР