Фармацевтите в страната излязоха пред аптеките за 15 минути, с

...
Фармацевтите в страната излязоха пред аптеките за 15 минути, с
Коментари Харесай

Фармацевтите проведоха акция в подкрепа на проф. Асена Стоименова

Фармацевтите в страната излязоха пред аптеките за 15 минути, с жълти жилетки и плакати "НЕ ни е боязън " в 12 часа - във времето на наложителната стерилизация на аптеките. Това оповестиха от Българския фармацевтичен съюз. Акциите са в поддръжка на ръководителя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова, против която беше повдигнато обвиняване от прокуратурата след нейни изявленията по БНР и Българска национална телевизия. Обвинението против проф. Стоименова е за всяване на суматоха по време на изключително състояние.

Акциите в поддръжка на ръководителя на Българския фармацевтичен съюз ще протичат при строго съблюдаване на инструкциите за сигурност на Оперативния щаб за разстояние на два метра и потребление на персонални защитни средства, показват от Фармацевтичния съюз.

Магистър-фармацевтите ще продължат да изясняват на пациентите за какво не може и не трябва да се отпускат препарати без предписания, какви са изгодите от генеричната подмяна и за какво лекарите би трябвало да предписват генерично, изключително във времето на изключително състояние в страната.

В позиция до медиите предходната седмица Асена Стоименова изрично съобщи: "Всяко едно обръщение, изказване, съмнение в медийните ми изяви почива на 25-годишния ми опит във фармацевтичния бранш и на оповестени разбори и информация и нямат характерностите, които прокуратурата им приписва ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР