Фармацевтичната компания Pfizer ще поиска американският регулатор да одобри трета,

...
Фармацевтичната компания Pfizer ще поиска американският регулатор да одобри трета,
Коментари Харесай

Пфайзер иска разрешение за трета доза, в Израел ефикасността на ваксината намалява след 6 месеца |

Фармацевтичната компания Pfizer ще изиска американският регулатор да утвърди трета, бустерна доза от имунизацията й против COVID-19, заяви Агенция Франс Прес, представена от БНР. 

Причината е, че съгласно първичните данни от проби третата доза усилва равнищата на антителата против истинския вариант на заболяването и така наречен Бета вид 10 пъти. Очакванията са да има също толкоз положителни резултати против индийския вид.

Фирмите възнамеряват да разгласяват по-точни данни и да ги дават на американската Администрация по храните и медикаментите, Европейската организация по медикаментите и други регулаторни органи. 

От „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ считат още, че следеният спад в ефикасността на имунизациите в Израел след шест месеца демонстрира, че слагането на трета доза може да е належащо в границите на половин до една година след цялостен цикъл на имунизация.

Новината идва, откакто Израел заяви за спад на ефикасността на препарата от 94 на 64 % в попречване на зараза и симптоматично протичане. Въпреки това имунизацията остава 95% ефикасна против тежко заболяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР