Фармацевтичната компания Pfizer е разработила перорално лекарство, което според проучванията

...
Фармацевтичната компания Pfizer е разработила перорално лекарство, което според проучванията
Коментари Харесай

Pfizer хвърля ръкавицата на Ozempic с диабетично хапче

Фармацевтичната компания Pfizer е създала перорално лекарство, което съгласно изследванията води до сходна загуба на тегло като хитовата инжекция Ozempic на съперника Novo Nordisk. Удобството на хапчето може да пренареди този парещ пазар, на който основаният в Ню Йорк производител навлиза.

Резултатите от фаза 2 на клиничните тествания са показани на здравна конференция в края на предходната година, само че мрежата JAMA едвам в този момент разгласява рецензирано изследване. Тестовете са обхванали 411 възрастни с диабет вид 2, които са приемали хапчето на компанията - Danuglipron - два пъти на ден или плацебо.

Телесното тегло е понижено „ статистически доста “, откакто пациентите са приемали 120-милиграмови или 80-милиграмови версии на Danuglipron в продължение на 16 седмици, открива изследването. При първата група се следи редукция на телесната маса с към 10 кг за този интервал от време.

Резултатите от изследването също по този начин демонстрират, че Danuglipron може да бъде толкоз ефикасен за понижаване на тежестта, колкото и нашумелият Ozempic, макар че има огромни разлики в равнищата на дозиране. Предимството му е, че се приема перорално, а не като периодическа инжекция. И това може да пренареди пазара, на който единствено продажбите на Ozempic възлизат на 8,55 милиарда $. Тази година известната инжекция се чака да донесе 12,19 милиарда $, което е растеж от близо 43%, демонстрира FactSet.

Клинично изпитване фаза 3 на Ozempic откри, че възрастните, които са приемали 1-милиграмова версия на инжекцията, са отслабнали приблизително с към 9,9 кг за 30 седмици. Тя се слага един път седмично. Медикаментът е позволен в Съединени американски щати за лекуване на диабет, само че се употребява нерегистрирано и за понижаване на тежестта.

Novo Nordisk има и различен подобен препрата, Wegovy, който е утвърден за „ хронично контролиране на тежестта “. Неговото клинично изследване, фаза 3, откри, че възрастни, които одобряват 2,4-милиграмова версия на инжекцията всяка седмица, са изгубили приблизително към 33 кг за 68 седмици.

Danuglipron, Ozempic и Wegovy са част от група медикаменти, наречени агонисти на глюкагоноподобния пептид-1. Те имитират създавания в червата хормон, наименуван GLP-1, който алармира на мозъка по кое време човек е утолен.

Лекарствата могат също по този начин да оказват помощ на хората да се оправят с диабет вид 2, защото предизвикват освобождението на инсулин от панкреаса, понижавайки равнищата на кръвната захар.

През последните години Ozempic и Wegovy на Novo Nordisk се трансфораха в нов тип „ знамение “ за намаляване и се снабдиха със международна известност. Сега очевидно и Pfizer навлиза в конкуренцията.

Холивудски звезди, авторитетни персони в обществените медии и софтуерният магнат Илон Мъск са измежду многото хора, протегнали ръка към известните инжекции в опит да се отърват от нежеланото тегло.

Експерти предизвестяват, че медикаментите могат в допълнение да подчертаят рисковата просвета на диетите, която идеализира отслабването и външния тип. Някои пациенти, които стопират приема на медикаментите, се оплакват и от мъчно контролируемо възобновяване на тежестта.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР