Фармацевтичната компания AstraZeneca направи корекция в данните за ефективността на

...
Фармацевтичната компания AstraZeneca направи корекция в данните за ефективността на
Коментари Харесай

76, а не 79% е ефективността на ваксината на AstraZeneca |

Фармацевтичната компания AstraZeneca направи промяна в данните за успеваемостта на имунизацията си за COVID-19, като понижи цифрата с 3%. Тя предпазва от разболяване в 76%, а не в 79% от случаите, заяви производителят в прессъобщение. Въпреки корекцията AstraZeneca подчертава, че имунизацията дава доста висока отбрана и защищава 100% от хоспитализация, тежко протичане на инфекцията и гибел.

По-рано тази седмица компанията разгласи, че съгласно извършени в Съединени американски щати, Перу и Чили клинични изследвания имунизацията дава 79% отбрана против симптоматично протичане на болестта. Ден по-късно американските здравни регулатори оповестиха, че показаните данни може да не са задоволително настоящи. АП дефинира протичащото се като необикновен обществен разкол със здравните управляващи.

Процентът успеваемост е понижен, откакто са добавени 49 случая на разболели се пациенти . Така заболелите след ваксина по време на клиничните тествания стават 190, а не в началото оповестените 141. Цялата извадка е от към 32 000 души, най-вече в Съединени американски щати, само че и в Чили и Перу. Те са от разнообразни етноси и с разнообразни здравословно положение, на възраст над 18 години. Две трети са получили имунизацията, а една трета - плацебо.

Въпреки новите добавени случаи, имунизацията дава надеждни резултати и защищава от тежко разболяване. Нито един пациент в групата, получила ваксина, не е болен тежко. В групата с плацебо има осем случая на тежко болни.

AstraZeneca разчита на резултатите от новото огромно изследване, с цел да възвърне доверието във имунизацията си, откакто няколко страни в Европейски Съюз краткотрайно стопираха използването ѝ. Това се случи след докладвани смъртни случаи поради тромбози. В България за седмица ваксината също бе спряна след съдбовен случай в Пловдив. По-късно българските и европейските здравни управляващи оповестиха, че имунизацията е безвредна и че не може да се потвърди директна връзка сред нея и настъпилата гибел при пациентите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР