Фармацевтичната компания AstraZeneca и Оксфордският университет са възобновили клиничните изпитвания

...
Фармацевтичната компания AstraZeneca и Оксфордският университет са възобновили клиничните изпитвания
Коментари Харесай

AstraZeneca възобнови тестовете на ваксината срещу COVID-19

Фармацевтичната компания AstraZeneca и Оксфордският университет са възобновили клиничните изпитвания на ваксина против ковид, откакто тестванията бяха прекратени заради заболяване при един от доброволците, оповестиха от компанията.
„ Клиничните изпитвания на коронавирусната ваксина AZD1222 бяха обновени във Англия, откакто получиха удостоверение от регулатора - Администрацията по медикаментите и здравните артикули (MHRA), че продължаването на изпитванията е безвредно ", оповестиха и от Оксфордският университет.
 Кога анти-COVID имунизацията е противопоказна Кога анти-COVID имунизацията е противопоказна
Имунологът Владислав Жемчугов изброи тези заболявания, при които имунизация против ковид би била безусловно противопоказна, заяви РИА...
AstraZeneca и Университетът, обаче, не разкриха детайлности към здравната диагноза на заболелия доброволец. 
БГНЕС напомня, че на 6 септември тестванията на имунизацията против ковид на фармацевтичната компания и университета във всички страни по света бяха прекъснати, с цел да може да се направи без значение следствие на болестта на доброволеца, върху който е тествана имунизацията.
Представители на компанията не прецизираха какво се е случило с доброволеца и до каква степен това би повлияло на по-нататъшния ход на клиничните тествания. Източник на „ Ню Йорк Таймс ” твърди, че става въпрос за напречен (трансверзален) миелит - остро инфектиране на гръбначния мозък, което от време на време се демонстрира при вирусни инфекции. След изследване на обстановката и здравното досие на пациента английските учени са стигнали до заключението, че тестването може да продължи безвредно.
Преди ден шефът на компанията Паскал Сорио съобщи, че AstraZeneca чака да разбере до края на годината дали имунизацията, която създава, защищава от ковид.
 Ако тестванията продължат, AstraZeneca ще знаят дали имунизацията е сполучлива до края на 2020г. Ако тестванията продължат, AstraZeneca ще знаят дали имунизацията е сполучлива до края на 2020г.
Ако клиничните тествания на Оксфордската ваксина продължат и AstraZeneca получи позволение за това, то преди края на годината би трябвало да...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР