Фармацевтичната компания Адифарм“ ЕАД ще изгради нова производствена база в

...
Фармацевтичната компания Адифарм“ ЕАД ще изгради нова производствена база в
Коментари Харесай

Фармацевтичната „Адифарм“ ще изгради нова производствена база в София

Фармацевтичната компания „ Адифарм “ ЕАД ще построи нова индустриална база в м. „ Толева махала “, регион „ Връбница “, Столична община. Това излиза наяве от капиталово предложение, входирано от компанията в РИОСВ-София на 15 април 2024 година, видя Economic.bg.
Новото произвеждане
Предвижда се в новата постройка да се създават медикаменти и хранителни добавки, а на по-късен стадий да бъде добавена опция за произвеждане на стерилни лекарствени форми. Производството ще бъде с обща разгъната повърхност 13 000 кв. м, ситуирани на два етажа.

Планът е върху 5000 квадратни метра повърхност да бъдат построени административна постройка, енергиен център, трафопост, жилища, обслужващи активността на предприятието.

Компанията залага и построяването на нова техническа инфраструктура, в това число пътна връзка с бул. „ Европа “.

Преди да бъде изпълнено капиталовото предложение, то следва да бъде в съгласие с Изпълнителната организация по медикаментите, а също по този начин и да бъде записано в Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

Размерът на инвестицията не се загатва в оповестеното капиталово предложение.
Кои са „ Адифарм “?
„ Адифарм “ ЕАД е компания в областта на произвеждане на фармацевтични химични артикули и хранителни добавки. На пазара е над 25 години. Нейните артикули се популяризират в 36 страни.

През декември 2022 година компанията получи от страната документ клас А за капиталовия план „ Производствен и научно-изследователски фармацевтичен комплекс “, който ще се осъществя в с. Волуяк, Столична община.

Фирмата е записана в София през 1994 година В Съвета на шефовете вземат участие Абдулсалам Халед Хомси Сахтура, Надка Лазарова Радоевска и Адел Хомси Сахтура. А едноличен притежател на капитала е Абдулсалам Халед Хомси Сахтура.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР