Фармацевти ще излязат в понеделник по обяд във времето за

...
Фармацевти ще излязат в понеделник по обяд във времето за
Коментари Харесай

Фармацевти излизат пред аптеките в подкрепа на съсловния си лидер

Фармацевти ще излязат в понеделник по обяд във времето за стерилизация на аптеките си пред тях в символ на поддръжка към председателката на съсловната им организация – проф. Асена Стоименова, която в петък беше упрекната от прокуратурата за всяване на суматоха поради нейни медийни участия.

Стоименова беше упрекната поради това, че предизвестява за предстоящ дефицит на медикаменти на българския пазар, като съгласно прокуратурата това “буди неоснователна паника “ у жителите в изискванията на изключително състояние и действието е с висока социална заплаха, поради което ѝ беше избрана гаранция от 20 хиляди лева Преди ден Стоименова заяви пред бТВ, че ще бъде основан специфичен фонд към съсловната организация, от който гаранцията да бъде платена и който да обезпечава и отсега нататък отбрана за магистър-фармацевти.

“Акциите в поддръжка на ръководителя на Българския фармацевтичен съюз (БФС) ще протичат при строго съблюдаване на инструкциите за сигурност на оперативния щаб за разстояние на 2 метра и потребление на персонални защитни средства. Магистър-фармацевтите ще покажат във времето за стерилизация, че не ги е боязън и ще продължат да коментират на пациентите, за какво не може и не трябва да се отпускат препарати без предписания, какви са изгодите от генеричната подмяна и за какво лекарите би трябвало да предписват генерично, изключително във времето на изключителното състояние в страната “, оповестиха в понеделник от организацията.

Много от районните ѝ колегии също излязоха с писма в поддръжка на Стоименова. Сред тях са тези в Пловдив, Кърджaли, Враца, Стара Загора, Добрич.

В отбрана на Стоименова започнаха и две петиции. Първата, която е в нейна поддръжка, е подписана от над 2000 души, а втората – която желае събаряне на обвиняванията към нея – от 380 души. С двете петиции можете да се запознаете и да подпишете ТУК и ТУК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР