Фъншуй, стародавната изкуство на аранжиране на пространството, може да промени

...
Фъншуй, стародавната изкуство на аранжиране на пространството, може да промени
Коментари Харесай

Мебели Фъншуй: Подредете дома си за баланс и хармония

Фъншуй, стародавната изкуство на аранжиране на пространството, може да промени метода, по който се чувствате вкъщи. В този публикация ще ви разкажем по какъв начин да приложите правилата на фъншуй посредством избора на и тяхното разположение в дома си. Съчетавайки хармонията и салдото в интериора си, ще създадете пространство, което притегля положителна сила и благоденствие.

1. Първата стъпка: Почистване и организация
Най-важната част от използването на фъншуй е да започнете с чисто и проведено пространство. Изхвърлете ненужните движимости и организирайте тези, които остават. Това ще приготви почвата за позитивни промени.

1.1 Разделете на функционални зони
Създайте функционални зони във вашия дом, като спазвате главните правила на фъншуй. Разместете мебелите по този начин, че да основават елементарен и свободен достъп до всяка зона, като предпазвате от неред и замърсяване.

2. Избор на мебели според фъншуй
Когато става въпрос за мебелите в дома ви, е значимо да обърнете особено внимание на тяхната форма, материал и цвят. Тук ще разгледаме какво би трябвало да търсите при избора на мебели според фъншуй.

2.1 Форма на мебелите
Формата на мебелите играе основна роля във фъншуй. Избягвайте мебели с остри ръбове и ъгли, защото те могат да основат отрицателна сила. Предпочитайте мебели с кръгли или овални форми, които подкрепят свободния поток на сила.

2.2 Материал на мебелите
Изберете мебели, направени от естествени материали като дърво, бамбук или ратан. Тези материали придават топлота и естествено чувство на дома ви, съчетано с позитивната сила на фъншуй.

2.3 Цветове на мебелите
Цветовете също имат значение при избора на мебели. За дом, цялостен с сила и стимулация, изберете живи цветове като алено или оранжево. За спокоен и комфортен интериор, предпочитайте земни тонове като кафяво и зелено.

3. Разположение на мебелите
Къде разполагате мебелите в дома си също е значимо за фъншуй. Ето някои насоки за разполагане на мебелите в другите стаи.

3.1 Дневна стая
В дневната стая, поставете мебелите към централна точка, като камината или тв приемника. Това основава уют и събира членовете на фамилията в едно.

3.2 Спалня
В спалнята, избягвайте слагането на работни плотове и електроника. Осигурете си спокоен сън, като подредите леглото по този начин, че да има свободен достъп от двете страни и главата му да бъде на уместно разстояние от прозореца.

3.3 Кухня
В кухнята, подредете мебелите и уредите разумно и функционално. Оставете задоволително свободно пространство на кухненския плот и подредете ги по този начин, че да подкрепят лесния достъп до нужните ви неща.

4. Съвети за поддържане на баланс и естетика
След като сте избрали и разположили мебелите според фъншуй, е значимо да ги поддържате и да продължавате да създавате естетика в дома си.

4.1 Редовно разчистване и организация
Поддържайте ред и непорочност в дома си. Редовното разчистване и организация освен защищават от неред, само че и поддържат позитивната сила да тече свободно.

4.2 Промяна на аранжимента
Не се опасявайте да променяте аранжимента на мебелите понякога. Това може да обнови силата и да внесе нови вероятности в дома ви.

4.3 Внимавайте с електрониката
Ограничете потреблението на електроника в спалнята и други зони, където желаете успокоение. Технологичните устройства могат да основат отрицателна сила и да пречат на съня ви.

Мебелите фъншуй са мощен инструмент за основаване на естетика и баланс в дома ви. Съчетайте верния избор на мебели с разположението им, с цел да създадете пространство, което притегля положителна сила и благоденствие. Следвайки тези препоръки, ще се насладите на по-хармоничен и комфортен дом.

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР