Фандъкова определи като безпрецедентна за всички общини ситуацията с липсата

...
Фандъкова определи като безпрецедентна за всички общини ситуацията с липсата
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Преходните обекти се изпълняват, не плащаме за некачествени ремонти

Фандъкова дефинира като невиждана за всички общини обстановката с неналичието на държавен бюджет за тази година, което не разрешава на Столичната община да одобри собствен
Качеството на ремонтите е слабост на всички, освен на моето ръководство или на София. Големият проблем, към който моля, е потенциалът на всички строителни компании. Обществените поръчки се извършват по закон, има закон, той би трябвало да се съблюдава. Това съобщи пред Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя увери, че има непрекъснати инспекции. Не споделям, че всичко е направено съвършено, само че контролът на качеството е сериозен, добави тя.

Кметът отхвърли изказванията, че се работи предизборно по обекти. Не плащаме за некачествени поправки, с това също се спекулира, разяснява Фандъкова и добави къде се извършват основни планове сега:

„ В момента се работи по разширението на „ Ломско шосе “, на „ Филип Кутев “ започнахме пробива, чакам да стартираме и на „ Каблешков “ - това са най-важните обекти за града, дружно с метрото и Околовръстния път, тъй като това са обектите от третия градски кръг, които ще разрешат облекчаването на трафика в центъра на града “.

„ Фандъкова дефинира като невиждана за всички общини обстановката с неналичието на държавен бюджет за тази година, което не разрешава на Столичната община да одобри собствен. Нямам огромна вяра, макар че чувам деликатно изявленията и на държавното управление и Народното събрание. Надявам се да бъде признат, имаме подготвеност да предложим наш план “, съобщи Фандъкова.

„ Преходните обекти се извършват, само че идват новите обекти, рискът е да спре всичко, по тази причина всяка от общините намира собствен метод да продължи работа “, добави кметът.

„ Целта на огромната стратегия за възобновяване на тротоарите е да обезпечи досегаемост до най-посещаваните места. Много от районните кметове към този момент работят по нея, средствата са обезпечени. Вчера показах лист с обекти на Столичния общински съвет, в който сме заложили 48 млн. лв. за ремонт на тротоари “, разяснява Йорданка Фандъкова.

Имаме обезпечени средства, тук не става въпрос за искане на средства, подчертава тя.

Фандъкова изрази вяра, че отчетът ѝ ще бъде подсилен от общинските съветници.

„ Моят жанр не е да влизам в партийните разправии, разговорът ми с всички районни кметове е добър. Има кметове, които правят работа, както и такива, които се оправдават “, уточни тя.

Фандъкова добави, че рецесиите са съществени, а общините са главно наранени.

По думите ѝ остава голям проблем, че нощем улиците на града се трансформират в писти. „ Между 80 000 и 100 000 са регистрираните нарушавания на скоростта от регистраторите на Столичната община единствено за месец. Партнираме си добре със Столична дирекция на вътрешните работи и Пътната полиция, от години моля да има повече камери за скорост “, съобщи кметът на София.

„ Поредно Народно заседание не преглежда импортираните промени в Закона за придвижване по пътищата, общините нямаме право да направляваме скоростта по улиците. Имаме построени цели системи за видеонаблюдение, само че те не могат да управляват скоростта, само че имаме опцията, в случай че се промени законът, доста бързо да създадем това надграждане. Вече сме поръчали 5 нови камери, които да дарим на Пътната полиция, тъй като те са тези, които могат да управляват скоростта “, сподели още Йорданка Фандъкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР