Фандъкова : Иновативните млади хора са големият капитал на София

...
Фандъкова : Иновативните млади хора са големият капитал на София
Коментари Харесай

Бъдещето на София е в иновативните млади хора

Фандъкова: Иновативните младежи са огромният капитал на София

Инвестициите в инфраструктура са вложения в днешния ден, а вложенията в обучение и нововъведения са вложения в бъдещето . Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията за IT -сектора.

Вие тук сте част от тези хора, които построяват бъдещето на този град . По един нов и специфичен метод вие сте част от учителите, които трансформират новите умения в нови благоприятни условия, а новите благоприятни условия са ново качество на живот. Аз имам вяра че експертите и новаторските младежи са огромният капитал на София , сподели още Фандъкова.

Кметът на София напомни, че София е в топ 10 на международните градове по започване на стартъп и е привлекателен център за все по-големи компании в IT-сектора. Само за 5 години софтуерният бранш бележи растеж от 120 % и е най-бързоразвиващият се бранш, които основава нови високоплатени работни места.

Кметът уточни, че неведнъж администрацията е скептична към новаторските софтуерни подходи и в своята работа тя предизвиква отварянето и към младите новаторски хора в столицата .

В нашата работа на терен не всичко може да стане с бързината на цифровия свят, само че съм уверена, че с новите софтуерни решения все по-бързо съумяваме да решаваме действителни проблеми . Затова се веселя на всяка компания, която се включва в решаването на градските провокации, уточни още Фандъкова.

 Васил Велев: Ключови браншове са без фрагменти
Васил Велев: Ключови браншове са без фрагменти

България е относително развита индустриална страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР