Фалшиво изображение на експлозия в Пентагона за кратко се разпространи

...
Фалшиво изображение на експлозия в Пентагона за кратко се разпространи
Коментари Харесай

Фалшива новина за експлозия в Пентагона взриви интернет и срина за кратко борсите

Фалшиво изображение на детонация в Пентагона за малко се популяризира като вирус, докара до десетминутен спад на тържищата, и окуражи скептицизма към изкуствния разсъдък и заканите, които той съставлява за обществото.

Изображението, за което се твърди, че е генерирано от изкуствен интелект, беше споделено от голям брой сметки, което накара Пентагона да направи публично изказване. " Можем да потвърдим, че това е подправена вест, Пентагонът не е бил нападнат през днешния ден ", съобщи представителят на ведомството.

Пожарната работа на Арлингтън, Вирджиния, също реагира посредством обществените медии, като съобщи, че в Пентагона или наоколо до него не е имало детонация или случай.

Това не е първото изображение, което взривява интернет. Наскоро имаше сходни фотоси, генерирани от ИИ, които посочваха някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е задържан, и на папа Франциск в пухено яке.

Най-ранният туит на изображението на Пентагона пристигна от акаунт, който и преди е споделял дезинформация, макар че първичният източник на изображението не беше прочут, оповестява Агенция Франс Прес.

Нововъзникващите технологии за изкуствен интелект разрешиха на неспециалисти да основават безапелационни изображения единствено за няколко мига, вместо да се нуждаят от експертни знания, с цел да употребяват стратегии като Photoshop.

Борсите бяха наранени за няколко минути след шерването на изображението, като S&P 500 се срина с 0,29% в съпоставяне със затварянето си в петък.

" Имаше спад, евентуално обвързван с тази подправена вест ", заяви Пат О`Хеър от Briefing.com. / БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР