Фалшиви сайтове в интернет предлагат медицинско оборудване за защита от

...
Фалшиви сайтове в интернет предлагат медицинско оборудване за защита от
Коментари Харесай

ГДБОП предупреждава за фалшиви сайтове, които предлагат медицинско оборудване за защита от COVID-19

 Фалшиви уеб сайтове в интернет оферират здравно съоръжение за отбрана от COVID-19, осведоми Министерство на вътрешните работи.

Чуждестранни компании се построили мрежа от няколко фиктивни компании и уеб сайтове в интернет, посредством които оферират здравно съоръжение за отбрана от вируса, предопределено за здравни служащи. Според данните, след предплатено превеждане на 70 % от средствата в сметки в Белгия и Англия, парите се изтеглят и реалокират в други сметки в Португалия, Белгия, Англия и Китай, а доставките в никакъв случай не идват.

От ГДБОП прецизират, че домейн имената на лъжливите уеб сайтове са по този начин особено основани, че наподобяват близки или сходни на действително съществуващи фармацевтични компании и публични страници, а логата им са присвоени или копирани. До момента са открити повече от 20 жертви на измамата от три европейски страни, които са изгубили над 110 000 евро.

Идентифицираните досега фиктивни компании са:

MSN PHARMA LTD

MSN PHARMA GLOBAL

MSN SOLUTIONS

MSN GROUP OF COMPANIES

MEDICAL LEASE

SANTE PUBLIQUE FRANCE

Използваните домейн имена са:

msngloballtd.com

msnbgloballtd.com

oxyline.com

oxylinepharma.com

goldmedical.fr

santepublique-france.fr

Представители на български компании, които са имали поръчки, контакт или разпознават като контрагент някоя от упоменатите компании, могат да се извърнат и да алармират в отдел " Киберпрестъпност " в Групово дело " Борба с проведената престъпност " - https://www.cybercrime.bg/bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР