Фалит на транспортна фирма остави Пещера без междуградски автобуси. Това

...
Фалит на транспортна фирма остави Пещера без междуградски автобуси. Това
Коментари Харесай

Пещера остана без междуградски автобуси, ученици от селата няма как да стигнат до училище

Фалит на транспортна компания остави Пещера без междуградски рейсове. Това провокира съществени проблеми. Заради закритите линии възпитаници от прилежащите обитаеми места няма по какъв начин да стигнат до учебно заведение.

В момента рейсовете, които возят учениците от другите обитаеми места са единствено два.

В последните дни на предходната година транспортната компания, която обезпечава транспорта на учениците в община Пещера заяви, че от новата година приключва транспортите.

Пенка Христозкова, шеф ОУ „ Петко Славейков “ сподели: " Тогава извънредно доста се тормозих, аз като шеф, тъй като задавам си въпроса какво вършим от 1 януари? Как ще идват децата от Радилово и Капитан Димитриево? Това е проблем за тези 50 деца. При нас се образоват и към 30 възпитаници от друга община, другата община е община Брацигово. Поради обстоятелството, че в този момент има единствено един рейс за връщане в 14.40 множеството от тях се избавят – комбинират се родителите. Един родител идва с кола взема ги там две-три деца. Тоест избавят се поединично. Тези транспортни проблеми са в тежест и на родителите им, и на нас, и ние сме обезпокоени, само че пък имаме положително взаимоотношение с общината. И почтено казано аз като шеф разгадавам на тях да разрешат казуса ".

От община Пещера към този момент са се срещнали с превозвача. Засега краткотрайно е контрактувано до края на месеца той да продължи да извозва възпитаници против общинска дотация.

Гълъбина Карамитрева, зам.кмет община Пещера сподели: " Загубата на превозвача е 40 и няколко хиляди. Достигнахме до консенсусната сума от 15 хиляди, с цел да може през медец януари да оправим обстановката с учениците. И започваме работа вероятно да се сътвори звено към общинско дружество „ Чистота “ за транспорт на пасажери ".

Към този миг е открито решение на казуса единствено за месец януари. Как ще пътуват учениците от идващият месец за в този момент не е ясно.

Репортер: Таня Кабурова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР