ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

COVID-19 отнема правата на англоговорящия свят

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
По време на пандемията от COVID-19 жителите на Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия бяха лишени от правата и свободите, които постоянно са считали за вродени, споделя телевизионният водещ на Fox News Тъкър Карлсън, оповестява организация „ Фокус “.

Забраните поради ковид не разрешават на хората да живеят естествения си живот, само че наподобява, че рестриктивните мерки не се отнасят за елита, отбелязва журналистът.

„ Ето какво би трябвало да знаете: Тези ограничавания не важат за всички. Видни демократи са освободени от тях. Например, Барак Обама неотдавна разгласи, че кани 500 души на празненството за 60-ия си рожден ден в своята резиденция за 12 милиона $. Между другото, макар изменението на климата, тази къща е издигната тъкмо до океана. Pearl Jam ще гостува, измежду гостите е и Стивън Спилбърг. Обслужващият личен състав е 200 души. Защо 200? Защото, когато сте изтерзан като Мишел Обама, нямате доста чиновници. И тя няма прекомерно доста - единствено 200 “, разяснява Карлсън.

Така че се оказва, че в имението на Обма не важат разпоредбите против ковид. И несъмнено, в Аспен също не важат. Някои елементи на Вашингтон към този момент са създали изключение. Знаем това, тъй като кметът Мюриел Баузър забави въвеждането на наложителния режим за носене на маски, с цел да може да провежда рожден ден. Дейв Чапел и десетки други хора бяха там. И тогава, в събота, когато наложителният режим за маските към този момент беше в действие, Мюриъл Баузър - тя е кметът, тя може да прави каквото си изиска! - организира тържествена сватбена гала в безценен хотел в доста „ бял “ регион.

Изглежда, че всичко това - неналичието на правдивост и многообразие, плюс лицемерието - не би трябвало да се харесва на CNN. В последна сметка те деликатно наблюдават такива неща. Как ли не! Мюриъл Баузър е част от ръководещата класа и тяхна работа е да я пазят, без значение какво прави. Така и направиха.

Можете ли да си визиите такова нещо? Вие сте канал за „ вести “ и посвещавате ефирното си време на отбрана на лицемерието на политиците! Защо? Плащат ли ви? Или смятате това за собствен честен дълг? Вие сте лоялни към тях повече, в сравнение с към вашата аудитория, към вашата страна.

До къде води всичко това? Какво значат гражданските права, когато не се ползват за всички, когато ви се дават права въз основа на това за кого сте дали своят вот? Това към този момент не са цивилен права, нали? Това са привилегии. Точно това се случва по целия свят. Правата, които приемахме за даденост, които ние в англоговорящия свят сме считали за вродени, са изчезнали.

Австралия е някогашна затворническа колония, а в този момент от ден на ден наподобява на остарялото си аз. Австралийската войска към този момент вкарва военно състояние. Хората нямат право да излизат от къщите си. И всичко поради епидемията от COVID-19, която лиши това лято - пригответе се да записвате! - общо девет живота. Девет души са умряли от вируса, а Австралия се закрива благодарение на военните. Полицейски хеликоптери гонят хората по плажовете. Има ли научно съображение за това? Не. Но по този начин или другояче го вършат.

Англосферата се самоубива. Австралия, Нова Зеландия, Канада, Съединени американски щати, Англия - какво общо имат? Те приказват еднакъв език, имат една и съща просвета и всички разрешават на COVID-19 да ги победи.

В Австралия хората нямат право да бъдат плажа и нямат право да питат за какво. Знаем това, тъй като Sky News Australia, чиито притежатели са тези на нашия канал, преди малко беше блокиран от YouTube в Австралия. Каква е повода? Sky News Australia заяви, че условието за носене на маски на открито и цялостната карантина може да не са нужни или ефикасни, с цел да се победи COVID-19. Каналът заяви, че научните изводи по този въпрос надалеч не са дефинитивни.

Така е. Това е явно за всеки, който е видял по какъв начин администрацията на Байдън ругае личните си учени в обществените мрежи този уикенд. Научните изводи не са окончателни; те рядко са дефинитивни. Науката е развой на търсене на истината; това не е същото като политическите наставления. Ако ръководещият ви каже нещо, това не значи, че думите му са „ научни “. Това, че CNN пази този човек, като прави изключение от техните лични правила, не значи, че е научно обосновано.

Но вместо да признаем тази явна истина, интуитивно разбираема за съвсем всички американци, хората, които ръководят нашия държавен уред, изпадат в суматоха. Колко време ще отнеме, преди да ни изгонят от плажовете и да ни заключат вкъщи? И когато създадат това, имаме ли право да се оплакваме? “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР