ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Израел сложи в малкия си джоб разочарованието Европейски съюз

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Вероятно никой няма да остане сюрпризиран, когато бе обявен следващият неуспех на България и Европейския съюз. И в случай че всевъзможен тип провали в България не изненадват никого и към този момент съвсем не вършат усещане, тъй като са част от естественото положение на ръководещия " хайлайф ": и огромна част от популацията, то тези на Европейския съюз надълбоко разочароват. Разочароват тези, които години наред се кълнем в него, браним го, доколкото можем, от опитите да бъде разкапан и погубен, тези, които имат вяра в концепцията за Обединена Европа - ценностно, стопански и всячески. И мнозина от нас през днешния ден се питат, имало ли е смисъл и има ли смисъл през днешния ден Европейски Съюз да бъде бранен от враговете на цивилизования свят, откакто елитът му не става за нищо. Точно като българския, който обаче не е напълно хайлайф, а по-скоро тайфа. А на запад от София става въпрос за едни бездушни, скъпоплатени служители, деидеологизирани и нямащи съвсем нищо общо с политиката. Ако Тачър беше жива, щеше да ги презре и заплюе.

Актуалните провали, които костват най-малко стотици човешки животи в границите на Европейския съюз, са тоталното неумение за справяне с коронавирусната рецесия към този момент една година и бавната имунизационна акция, чрез която - единствено и само, би могло скоро да се върнем към естествения метод на живот.

Докато се подигравахме за хаоса и непоследователността на другояче в действителност комичните български управляващи, прекомерно малко хора съзнаваха, че приятелите ни в Централна и Западна Европа вършат съвсем същите нелепости. А точно да разхлабват и стягат ограничения, без действително да има някакъв пробив, който да подсигурява, че след седмица няма да се върнем в отрицателна изходна позиция. Е, те по някое време най-малко се усетиха, че тази въртележка ги прави смешни в очите на жителите и започнаха образуват някаква поредност. За разлика от сътрудниците им в България.

В нашата страна, и то съответно в този момент, ограниченията са разхлабени, с цел да са удовлетворени оптимално доста гилдии (преди изборите), нищо, че дневно умират по няколко десетки или стотици души, нищо, че поради кефа на тези гилдии плановите интервенции в страната са прекратени. Важното е, че може да вървиш на фитнес, механа и в мола.

И някъде тук е значимо да кажем, че не би имало никакъв проблем молове, заведения за хранене, фитнеси, театри, кина и други неща да се отварят на цялостен потенциал, в случай че Европейски Съюз и България като част от него бяха работили като Държавата Израел. Към вчерашния ден повече от 5 млн. души - към 55% % от популацията на Израел, са получили първата доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech. Около 3,5 млн. израелци - 39 % от популацията, към този момент имат имунизационни документи, които се издават седмица след втората имунизация.

В резултат на това, Израел през вчерашния ден записва най-ниския си % на позитивни проби на инфектирани с Коронавирус от декември насам, като единствено 3,3% от тестванията са се оказали позитивни съгласно данните на здравното им министерство. Разбира се, имат и спад в хоспитализациите на заболели от ковид.

На фона на всичко това, Израел има учредения и стартира отваря горепосочените места за развлечение (някои към този момент са отворени), до момента в който Европейски Съюз, с тромавите си процедури, се тутка в договарянията и в одобряването на имунизациите на останалите производители. Не е неприятно, че има съответен ред, неприятно е, че той е доста муден и коства живота на доста хора, които сигурно не заслужават да си отида от света по този метод.

Вероятно всеки рационален човек си дава сметка какъв брой необичайно и тъпо за самия Съюз наподобява това, че една независима страна се оправя доста по-адекватно от него в тази рецесия, и то освен по връзки на имунизационната акция.

Европейският съюз трябваше да постъпи като Израел, даже и по-радикално, правейки имунизацията наложителна поради облъченото си от хибридната война на Изтока население. Не го направи и няма индикация, че ще го направи, с което затвърждава отрицателното усещане. Много по-разумно е да направиш имунизацията наложителна за тези, които може да бъдат имунизирани (защото има и такива, които просто не може да бъдат ваксинирани), и с убеждението, че това е вярното и ще избави животи, вместо да въвеждаш имунизационни паспорти, което подухва мемоари от чугунения комунизъм.

С такава политика и държание все по-малко ще са хората, които ще одобряват Европейски Съюз насериозно и Брекзит ще стартира да ни се коства не чак толкоз неблагоразумен акт. И не, Европейският съюз не би трябвало да умира като концепция, само че сигурно би трябвало да бъде преоснован на напълно нова идейна основа.

А в случай че някой се чуди кои са другите провали, в реда на нещата е да се запита имал ли е някаква персонална от така наречен европейски фондове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР