ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Наистина ли ваксините причиняват смърт? Ето фактите:

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ваксините против ковид предизвикват гибел? Подобни изказвания се появиха след редица смъртни случаи в домове за възрастни хора в няколко страни по света. Каква е истината? Дъждовни води ревизира обстоятелствата:

" 15 смъртни случая след имунизация против ковид ", " Смърт в дом за възрастни след направена имунизация ", " Участник в тестването на ваксини умря след инжекцията " - през последните седмици читателите се натъкват на сходни заглавия в медиите. Мнозина обаче не се осведомят за казуса в детайли, а се въздействат точно от заглавията.

А историята със смъртните случаи след имунизация надалеч не се лимитира до заглавието. Дойче Веле ревизира обстоятелствата при редица сходни случаи в Германия, Испания, Съединени американски щати, Норвегия, Белгия и Перу. Заключението: в нито един от тях здравните управляващи не са открили връзка сред имунизацията и гибелта на пациентите.

По данни на организация Bloomberg, дотук в тези страни са били употребявани общо над 37 милиона дози ваксини. А записаните смъртни случаи измежду имунизираните са по-малко от 300.

Германия: " 69 смъртни случая след имунизацията "

Германският институт за имунизациите и биомедицинските лекарствени средства " Паул Ерлих " е проучил в детайли 10 смъртни случая, регистрирани след имунизация - в интервала от няколко часа до четири дни след слагането на имунизацията. Възрастта на пациентите е била сред 79 и 93 години, всички са страдали от хронични болести. Бригите Келер-Станиславски от отдела за сигурност на медикаментите в института споделя: " Опирайки се на наличните данни, стигнахме до извода, че пациентите са умряли от главното си заболяване, а настъпването на гибелта е съвпаднало с имунизацията ". Експертката акцентира и следното: " Ако бъдат имунизирани възрастни хора или хора с тежки хронични болести, е допустимо да се стигне до избран брой смъртни случаи скоро след имунизацията, само че повода за тях не трябва да се свързва с нея ".

В последния си доклад специалистите от института " Паул Ерлих " оповестяват за общо 69 смъртни случая след имунизация в Германия от началото на имунизациите до момента. Сред тях са 20 имунизирани пациенти, умряли с диагнозата Ковид-19. Говорителката на института разяснява пред Дъждовни води, че " при 19 от тях имунизацията не е била приключена - инжектирана им е била единствено първата доза ". " Други 33-ма души с редица хронични болести са умряли от внезапно утежняване на главното си или друго заболяване, което обаче не е обвързвано с имунизацията. Десетима са умряли от друга инфекциозна болест, не от Ковид-19 ", се показва в доклада.

И още: " При всички останали смъртни случаи пациентите са страдали от тежки хронични болести - рак, сърдечни пороци, атеросклероза - и точно те са били повода за гибелта ", споделят от пресслужбата на " Паул Ерлих ".

До момента в Германия имунизират хората само с две ваксини - на BioNTech/Pfizer и на Moderna.

Испания: " 9 смъртни случая в дом за възрастни "

Испанските медии оповестиха за гибелта на 9 жители на дом за възрастни хора след инжектиране с първата доза на BioNTech/Pfizer в градчето Лагартера, което се намира близо до Мадрид. Според шефа на дома, пет дни след имунизацията при тях се показали признаци като главоболие и разстройство. Всички те са били с хронични болести. След инспекция на случаите станало ясно, че всички те са били породени от затруднения по отношение на Ковид-19. Трябва да се има поради, че от Ковид-19 може да се разболееш и след имунизацията, в случай че инжекцията е била направена по време на инкубационния интервал, който при ковид продължава 5-6 дни. Заразата с ковид е допустима даже и след имунизирането, защото отбраната против инфекцията стартира да се образува в организма сред 10 и 14 дни след слагането на първата доза.

Съединени американски щати: " 181 смъртни случая след имунизация против Ковид-19 "

Данните за смъртните случаи в Съединени американски щати бяха водеща тематика в индийските медии. Информацията е от прессъобщение на организацията Children's Health Defence - обединяване на съперници на имунизацията, известно с това, че популяризира лъжлива информация за имунизациите и апели към отвод от имунизация. Цифрите в прессъобщението сякаш били взети от " базата данни на американското държавно управление ", само че в действителност са от уеб страницата NVIC, на собствен ред опиращ се на държавната система VAERS за доклад на страничните реакции на имунизацията, към която може да се обърне всеки искащ, в това число родители и пациенти. Както означават от NVIC, " от докладите на VAERS не може да се дефинира дали даден непряк резултат или заболяване е резултат от имунизацията ". Американските центрове по надзор и профилактика на болесттите също предизвестяват за необективността и непоследователността на данните в системата VAERS.

Норвегия: " Над 30 смъртни случая в старешки дом "

В Норвегия здравната организация Statens Legemiddelverk е разследвала досега 33 известия за гибел на жители на домове за възрастни хора по отношение на имунизацията. В разбора на данните е маркирано, че " доста от умрелите са били с нежно здраве или са имали хронични болести ". " В домовете за възрастни хора и в другите сходни заведения в Норвегия всеки ден умират приблизително по 45 души. Във връзка с това смъртните случаи, до които се е стигнало след имунизацията, се явяват предстоящи. Не се открива причинно-следствена връзка с имунизацията ", се споделя още в документа.

Белгия: " 14 смъртни случая след имунизация "

По данни на Федералната организация за медикаментите и здравните артикули в Белгия, 14 души са умряли след имунизация против Ковид-19. Всички умряли били на възраст над 70 години, а петима - даже над 90 години. Не са оповестени персонални данни на жертвите, нито детайлности за здравословното им положение преди имунизацията. Знае се единствено, че не е била открита връзка сред смъртните случаи и имунизацията.

Перу: " Участник в тестването на имунизацията умрял от Ковид-19 "

Перуанският университет " Каетано Ередия " в Лима, който организира клинични тествания на китайската ваксина Sinopharm, бе заставен да разкрие данни за научните си проучвания откакто една от участничките в тестванията умряла от пневмония, оповестява Reuters. Както се оказало обаче - умрялата не била получила ваксина, а плацебо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР