ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Къде са най-много заразените само за ден?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Прочетох през днешния ден /б.р. - вчера/ в уважавания уебсайт Fakti.bg, че близо 20 000 са инфектираните в Русия единствено за ден. И тази информация подавана от Д.Д. е закръглена към по-високото. На 3 ноември 2020 по данните на Роспотребнадзор, употребяващ като източник данните на Световната здравна организация слага Русия на 8 (осмо) място след Съединени американски щати (95 329), Индия (38310), Франция (36 330), Италия (28 241), Англия (20 078), Полша (19 364), Испания (18 669) и Русия (18 648), следвана от Полша (19 364), Германия (16 542) и други Абсолютният брой на инфектираните с Ковид-19 в тези страни е доста обезпокоителен. Но за единица би следвало да се вземат освен броят на инфектираните, само че и броят на популацията с цел да може да се реши каква част от него е инфектирано за денонощие. И тогава паниката става доста по-различна, както и внушението коя страна е с най-вече заразявания.

Русия е с население 146 748 590 души. В съпоставяне с Полша тя е с 3.8 пъти повече по брой население, само че има със 716 души по-малко инфектирани за едно денонощие. При съвсем еднакъв брой на инфектираните за едно денонощие сред Русия и Испания (18 648 и 18 669) Русия има 3.1 пъти повече население. Спрямо Италия Русия има с 9 593 души по-малко инфектирани, при 2.4 пъти повече население. Спрямо Съединени американски щати Русия има 2.25 пъти по-малко население, само че има 5.1 пъти по-малко инфектирани. Подобна е картината и при общия брой на инфектираните лица през целия интервал на пандемията. По този безспорни числа Русия е на четвърто място след Съединени американски щати, Индия и Бразилия. Спрямо Испания Русия има 1.3 пъти повече инфектирани, само че 3.12 пъти повече население. Подобни съотношения има и по отношение на Англия, Франция, Испания – малко повее инфектирани, само че при доста по-голям брой на популацията. Следователно по отношение на най-развитите евроатлантически страни русия е с по-малък мащаб на общо инфектираните и на инфектираните през последното денонощие.

И по този начин безспорните числа са факт, само че те не разкриват мащаба на ковидовото злополучие. Броят на инфектираните през последното денонощие е реалност – 48 648 в Русия. Но този правилен самичък по себе си факт не разкрива действителния мащаб на бедствието същинската картина. И у мнозина читатели поражда въпросът: „ Този материал не е ли следващата русофобия и манипулиране на публичното отношение към Русия? “ Най-вероятно създателят (Д.Д.) не имал такава цел. Но от време на време и без да искаш посредством благи планове можеш да достигнеш до противопоставен и погрешен извод. Мащабите на пандемията в Русия, сходно на доста други страни в света, са огромни. Но те не са толкоз доста огромни, както могат да наподобяват от единствен факт, без параленост с други правилни обстоятелства.

Автор: Анко Иванов

Politcoment.blogspot.com
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР