fakti.bgИзползването на лицево разпознаване на публични места в държавите-членки на

...
fakti.bgИзползването на лицево разпознаване на публични места в държавите-членки на
Коментари Харесай

ЕС забранява лицевото разпознаване на публични места до 2025-а

fakti.bg

Използването на лицево различаване на обществени места в държавите-членки на Европейски Съюз може да бъде неразрешено до 2025-а, според скорошно предложение на Европейската комисия. Според нея преди новаторската технология да бъде внедрена в публични зони, тя би трябвало да бъде по-добре контролирана, тъй че да се предотвратят нарушавания на персоналното пространство.

Едно от предложенията на Комисията е държавите-членки да основат орган, който да подсигурява вярното използване на новите правила, които се чака да бъдат оповестени идващия месец.

„ Използването на технология за лицево различаване на обществените места ще бъде неразрешено за избран интервал - от три до пет години. През това време ще се създаде надеждна методология за оценка на въздействието на новаторската технология, както и вероятни ограничения за съкращаване на риска от нея “, гласи документ на Euractiv.

Китай беше първата огромна страна, която одобри лицевото различаване на обществени места. Съвсем неотдавна държавното управление на Пекин реши да конфигурира технологията в аптеките, като изисква от хората, които купуват медикаменти с предписания, да сканират лицата си за инспекция.

 

 

Няколко европейски страни към този момент показаха желанието си също да интегрират лицево различаване на обществените пространства. Наскоро Германия организира сходен тест в Берлин. Сканиращи системи за лицево различаване са били изпозлвани в жп гарите и летищата. Тестът, който се смята за сполучлив от локалната власт, към този момент е приключен, тъй че се обмисля необятно инсталиране на системи за различаване на лица.

Приемането на лицево различаване нараства бързо в софтуерната промишленост, като понастоящем такива системи се употребяват от редица устройства, включително смартфони и компютри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР