Факт е, че нито една програма за обучение не отчита

...
Факт е, че нито една програма за обучение не отчита
Коментари Харесай

Сигналите, които ви изпраща тялото, че прекалявате с тренировките

Факт е, че нито една стратегия за образование не регистрира външните натоварвания, като задължения на работното място, поправки на къщи или пътешестване из страната. За благополучие, признаците на дисбаланс на стрес и отмора постоянно са явни и могат да бъдат разпознати даже от начинаещи. Ако започнете да забелязвате най-леките от тях, спрете да упражнявате и обсъдете положението си с треньор.
1. Най-очевидният симптом е загуба на мощ, незаинтересованост, отвращение за извършения. Отивате във фитнеса, само че нямате сили да извършите тренировката, както преди седмица. Уморявате се даже по време на загрявката и стартирате главната подготовка с мислите „ не мога “.
2. Силен мързел. Вие не желаете да тръгнете към залата с радостна походка, както преди, и не сте склонни да вземете метрото. Симптомът е много индивидуален, в случай че през днешния ден сте имали рецесия в офиса си, тогава може би това е елементарна отмалялост и това няма нищо общо с претренирането.
3. Раздразнителност след подготовка. Ако и на вас, като множеството спортисти, тренировките ви дават положително въодушевление, по време и след тях забравяте за всички проблеми и разногласия с реализатори, а през днешния ден от това няма и диря, значи алармата към този момент звъни.
4. Застой на напредъка. По различен метод това се назовава подготвително плато - спряхте да забелязвате резултатите от тренировката, непотребните килограми стопираха да изчезват, мускулите към този момент не порастват, скоростта на осъществяванията не пораства. Ако сте уверени в коректността на програмата и диетата, застой или регресия може да бъде и искане от тялото за по-дълга отмора.
5. Вашето здраве се е влошило. Главата стартира да ви боли, почнали сте да спите по-лошо и ставането заран за подготовка е включено в категорията на подвизите.
6. Намален вкус и понижено либидо. Не забравяйте признаците на мощен стрес или меланхолия - главните инстинкти по това време също са притъпени.
7. Ненормални медицински индикатори. Бърз пулс даже неподвижен, понижаване на лимфоцитите в кръвта, намаляване на имунитета са справедливи индикатори за претрениране, които са сложни за пояснение по два метода.
8. Мускулна отмалялост, която не изчезва. Причината да обсъдите с треньора „ заледяване “ на абонамента за няколко седмици може да са мускулни болки, които не изчезват в рамките дневно или два след интензивна подготовка. Забележително е, че тези мускули, които не сте натоварили последния път, също могат да стартират да ви болят.
Най-доброто лекарство за спортна болест е 10-15 дневна отмора. През това време изтощеното тяло ще може да възвърне всичко, което не е имало време да направи за идната подготовка, и вие ще се върнете към ужасно въодушевление. Разредете тренировките с нежни разтривки и леки тонизиращи натоварвания. През това време също е належащо да се употребяват задоволително комплицирани въглехидрати и леки протеини, фибри и вода.
Не забравяйте да прегледате вашата диета и подготвителна стратегия, преди да подновите тренировките! Основното е да слушате деликатно тялото си и да запомните, че от време на време благодарение на елементарен мързел тялото дава сигнали за помощ. Вслушайте се в себе си и тялото ще ви отговори с признателност за вашата угриженост!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР