Факт е, че много хора изнемогват, много хора умират заради

...
Факт е, че много хора изнемогват, много хора умират заради
Коментари Харесай

Пациентските организации: Системата не се справя, хора умират в домовете си |

Факт е, че доста хора изнемогват, доста хора умират поради липса на грижа. Системата не се оправя. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия Пенка Георгиева, ръководител на пациентска организация " Заедно с теб ".

Според нея би трябвало да сме признателни на лекарите, тъй като " вършат чудеса " и само че и те също изнемогват. За страдание системата не се оправя, безапелационна бе Георгиева.

" Това сега е върхът - държавността тотално е абдикирала от опазването на здравето. Истината е, че хората умират сами в къщите си и не доближават изобщо до лечебните заведения ", съобщи Иван Димитров - ръководител на " Български пациентски конгрес ".

Още при първата вълна искахме среща с предходния министър, с Щаба, в този момент с новия министър - да кажем какви са проблемите на хората с хронични заболяване и да кажем какво следва при едно такова сходно идване на втора вълна, продължи той.

По думите на Димитров сега в страната ни има единствено безпорядък.

" Държавността се пробва да вмени на нас жителите, че ние сме отговорни за този безпорядък ", сподели Димитров.

Относно случая в Пловдив, при който двама души починаха откакто бяха оставени дълго да чакат на стълбите на пред Коронавирус отделението в болница " Свети Георги ", Пенка Георгиева сподели, че е сюрпризирана, че това се случва в университетска болница в огромен град.

Тя показа за случай на бебе, докарано в Университетската болница в Пловдив в незабавно положение от дребен град покрай Пловдив и е държано през целия ден без доктор и лекуване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР