Факт е, че линейка пристига на сигнал за коронавирус 5-6-7

...
Факт е, че линейка пристига на сигнал за коронавирус 5-6-7
Коментари Харесай

Говорител на Спешна помощ: Линейки пристигат на сигнал за COVID със 7 часа закъснение

Факт е, че кола за спешна помощ идва на сигнал за ковид 5-6-7 часа по-късно. Това е извънредно доста време, само че когато нямаш кой да извърши задачата омагьосаният кръг стартира да се върти. Нашите коли за спешна помощ през това време са на други адреси. Това сподели представителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска.
Адресите за ковид валят един след различен. Всички споделят едни и същи признаци - имам температура, зной, посинявам. Отиваме на адреса и виждаме, че няма нито посиняване, температурата е 37 градуса, само че тъй като той се опасява ние отиваме на домакински обзор. Това ни взима ресурса на 90%, това блокира коли за спешна помощ, блокира екипи. Когато се излъже по телефона, тогава различен в тежко положение стои и чака. Трябва да разберем, че когато извикаме някого за 37.5 градуса температура, някой може да чака и да изгуби живота си, добави Сунгарска.

Ние сме в една действителна война. Звучи ми съществено да впрегнем всички запаси, с цел да може да се оправим с тази пандемия. Нашият запас не стига от много години и това е общоизвестно, имаме тежък кадрови недостиг. Нашата работа е доста стресова и неблагодарна. Едно е да стоиш в кабинета, на ярко и предпазено място. Друго е когато се качваш в колата за спешна помощ, не знаеш кой ще те посрещне и дали ще се върнеш жив от там, сподели още говорителката.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР