Facebook изпрати писмо до полицейското управление на Лос Анджелис (LAPD)

...
Facebook изпрати писмо до полицейското управление на Лос Анджелис (LAPD)
Коментари Харесай

Facebook смъмри полицията в Лос Анджелис: Спрете да шпионирате зад фалшиви профили! |

Фейсбук изпрати писмо до полицейското ръководство на Лос Анджелис (LAPD) с искане да спре да основава подправени профили, с цел да следи потребителите на обществената мрежа, съобщи Би Би Си. 

Преди дни The Guardian разкри, че американското полицейско ръководство е работило с софтуерна компания, с цел да проучва данните на потребителите за откриване на закононарушения. 

" Служителите би трябвало да съблюдават политиките на Фейсбук при основаването на сметки в нашите услуги. Полицейското ръководство би трябвало да приключи всички действия във Фейсбук, които включват потреблението на подправени сметки, представянето като други лица и събирането на данни за задачите на наблюдението ",  написа в писмото изпратено от вицепрезидента на Фейсбук и заместител основен консултант по гражданските права Рой Остин.

Документи, получени посредством поръчки за обществени записи, направени от организацията Brennan Center of Justice, демонстрират, че през 2019 година полицията на Лос Анджелис е употребила софтуера за наблюдаване на обществените медии на Voyager Labs, с цел да събира данни от обществените мрежи на обвинените, както и на техните другари в мрежата. 

В имейли, полицията на Лос Анджелис изяснява, че софтуерът е бил изключително потребен при следствието на дейностите на уличните банди и е от решаващо значение за събирането на данни за грабежи и убийства.

От друга страна, Фейсбук категорично не разрешава основаването и потреблението на подправени сметки. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР