Фабриката за шоколадови изделия на фирма “Киндер в Белгия бе

...
Фабриката за шоколадови изделия на фирма “Киндер в Белгия бе
Коментари Харесай

Киндер затваря фабрика в Белгия заради случаи на салмонела

Фабриката за шоколадови произведения на компания “Киндер ” в Белгия бе принудена да затвори поради случаите на салмонела, оповестява Би Би Си.

Белгийската организация по сигурност на храните е наредила да бъде спряно производството на “Киндер " артикули във фабрика в Арлон, благосъстоятелност на “Фереро ”.

“Заводът ще бъде отворен още веднъж, едвам откакто бъде сертифициран от управляващите. Това евакуиране визира единствено продуктите Kinder™, създадени в Арлон, Белгия ”, се споделя в мнение на компанията.

Случаи на салмонела са докладвани в няколко страни, измежду които Германия, Англия, Белгия и Франция.

Изтеглените артикули са от сериите “Киндер Сюрприз ”, “Киндер сърпрайз макси ”, “Киндер мини яйца ”, както и “Киндер шокобонс ”.

В четвъртък “Фереро ” изтегли от магазините си в Съединени американски щати шоколади “Киндер ” поради “потенциална болест със салмонела ”. От пазара във Англия бяха изтеглени и шоколадови яйца “Киндер сърпрайз ”.

“Ще бъдат приложени локални решения за подкрепяне на потребителите по отношение на изтеглянето. Това е единственото и вярно решение, което би трябвало да бъде взето, с цел да се подсигурява оптимално равнище на сигурност на храните и да се отстрани риска от по-нататъшно замърсяване ”, се споделя още в известието.

" Дълбоко съжаляваме за този случай. Искаме откровено да се простим на всички наши консуматори и бизнес сътрудници и да благодарим на органите за сигурност на храните за скъпите насоки. Безопасността на храните, качеството и грижата за потребителите са в основата на Ferrero още от основаването на компанията. Това съществено събитие визира сърцевината на това, което пазиме, и ще предприемем всички нужни стъпки, с цел да запазим цялостното доверие на нашите консуматори ", пишат още от компанията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР