Езерото „Панчарево“ в София привлича стотици туристи през почивните дни.

...
Езерото „Панчарево“ в София привлича стотици туристи през почивните дни.
Коментари Харесай

Автомобили нарушават забраната и влизат във велоалея край Панчаревското езеро

Езерото „ Панчарево “ в София притегля стотици туристи през почивните дни. От половин година велоалеята край езерото е удължена и по този начин споделената зона за пешеходци и колоездачи стартира още от Кокаляне.
Новата възбрана обаче всеобщо не се съблюдава, макар че има няколко знака, които не разрешават влизането на коли и други моторни транспортни средства, сподели репортаж на Българска национална телевизия.

Още при слагането на новите знаци и възбраната за коли от ВЕЦ-Кокаляне, доста от локалните поданици са били срещу. Затова и бариерата няколко пъти е чупена до окончателното ѝ унищожаване. След това колите всеобщо стартират да влизат във велоалеята.

Докато камерата на Българска национална телевизия е на място, там се появяват коли и необезпокоявани минават. От националната телевизия задават въпрос на един от автомобилистите:

„ Защо нарушавате? “

Отговорът на индивида през сваления прозорец: „ Защо… ще си вървя... ти си мислиш нещо хубаво правиш, какъв брой си сладка... “

Елена Ярлбро се изправи пред камерата, с цел да опише, че кара ролери от 15 години и съгласно нея това е единственото място край София, уместно за обичания и спорт, тъй като асфалтът е равен. Тя е и един от основателите на удължаването на велоалеята.

Тя съобщи: „ Това е място, което можем да използваме, без да влизаме тук с колите, без да нарушавам знака. Това, в случай че е в Скандинавия, това ще е изчистено, излъскано, този знак ще се съблюдава от всички, няма да има човек, който да мине от тука с кола, тъй като знаят какво ги чака “.

Има изпратен сигнал до Пътната полиция в София, само че макар упоритото гледище от страна на Българска национална телевизия за отговор за какво не се вземат ограничения по отношение на нарушителите - подобен не е получен.

Все отново на място през седмицата е била изпратена патрулка. Затова и нарушителите тази неделя са били по-малко от предходната. Доказателство е бил празният паркинг пред трибуните, който преди седмица е бил претъпкан.

Димитър Сичанов, който е кмет на Панчарево, разясни: „ Има сложени знаци, за жалост, те биват чупени, крадени, ние ги сменяме към този момент 3 пъти. Не може контрола да го упражняваме 24 часа, там сме пуснали много сигнали към полицията и желаеме тяхното подпомагане “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР