Ейнджъл Черноф от блога marcandangel.com посочва няколко стратегии, които ще

...
Ейнджъл Черноф от блога marcandangel.com посочва няколко стратегии, които ще
Коментари Харесай

9 неща, които ни правят щастливи и намаляват стреса

Ейнджъл Черноф от блога marcandangel.com показва няколко тактики, които ще ви оказват помощ да изберете щастието.

1. Знайте какво желаете да постигнете и за какво.

Липсата на посока основава напрежение. Липсата на посока, не неналичието на време – това е казусът, когато става дума за персонални достижения. Всеки има един и същи 24-часов ден и 7-дневна седмица.

Когато желаете да постигнете нещо, дано съвестта ви е чиста – концентрирайте се и се уверете, че желаете тъкмо това и за какво го желаете. Никой не може да уцели целта, в случай че не знае каква е тя.

2. Вършете по-малко - като се фокусирате върху най-важното

Същността на персоналната работливост е да вършите значимите неща, а не незабавните. С други думи, поставайте нещата, които са преди всичко, преди всичко. Концентрирайте се върху значимото и елиминирайте останалото.

3. Мислете за прогрес, не за съвършенство

Не се тревожете за съвършенството – в никакъв случай няма да го постигнете. Вместо това фокусирайте се върху напредъка, който сте създали и напредъка, който възнамерявате да постигнете през днешния ден.

Прогресът не е нещо автоматизирано, нито неизбежно. Всяка стъпка от личностното развиване изисква работа и жертви. Всяка стъпка е част от постоянно подобряващия се, постоянно издигащ се нагоре път. Всяка стъпка е достижение, което би трябвало да бъде отпразнувано.

4. Пречиствайте сърцето си

Както тялото има потребност от миене, тъй като всеки ден се цапа, по този начин и сърцето. Защото всеки ден хората ви нараняват, наскърбяват, не помнят, презират, тъпчат, отхвърлят. Но в случай че решите да простите на тези хора и се освобождавате от тези неща в края на всеки ден, вие пречиствате сърцето си. На идната заран се будите ободрени и свободни от негативност. Откажете се да носите остарели съжаления, настройки и разсейващи мисли.

5. Изчистете погрешните мисли.

Човек би трябвало да усвои нов метод на мислене преди да овладее нов метод на живот. Зад всяко стресиращо чувство стои погрешна мисъл. Преди да се появи тя, не сте страдали. Когато осъзнаете, че не е вярна, страданието също стопира. Промените ли мислите си, променяте живота си.

6. Очаквайте малко стрес, приемете го, и се освободете от него

Най-важните пътешествия, които водят до най-интересните места нормално са изпълнени с най-вече провокации – тези, в които би трябвало да минете по сложния път.

Стресът е стена сред две тихи градини – градината, в която сте, и градината, в която желаете да бъдете. Трябва да се изкачите по стената, която е пред вас, усвоявайки уроци по време на катеренето, и да се пуснете, когато стигнете до другата страна. Губите единствено в случай че в никакъв случай не се изкатерите, или в никакъв случай не слезете.

7. Грижете се за тялото си

Добрата подготовка е най-хубавото средство за освобождение от напрежението, а положителната форма е постоянно на мода. Поддържането на добра физическа форма е също странствуване, непрекъсната битка и метод на живот. Това е еволюционен развой, който желае години самообладание. Но както знаете, най-дългото пътешестване стартира с една единствена стъпка. Въпросът е да извършите тази стъпка и да започнете да отделяте по половин или един час всеки ден за извършения.

8. Правете по едно положително нещо за себе си всеки ден

Сложете себе си най-горе в листата на целите. Няма различен човек в света, който да заслужава вашата доброта и внимание повече от вас. Когато обичате себе си, всичко друго си идва на мястото. Грижете се за себе си всеки ден. Давайте си по нещо особено – смях, добър диалог, медитация, четене, дълга разходка, един час, отдаден на обичаното ви занятие, и така нататък Вие го заслужавате.

9. Опростявайте.

Организирайте, не агонизирайте. Поддържайте мястото към себе си подредено и не окупирайте графика си. Създайте основа с място за меко приземяване, необятно поле за неточност и време за размисъл и дишане.

Така можете да изследвате опциите за благополучие всеки нов ден.

От marcandangel.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР