Ейдриън Броуди е най-младият номиниран актьор, спечелил “Оскар и единственият

...
Ейдриън Броуди е най-младият номиниран актьор, спечелил “Оскар и единственият
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Ейдриън Броуди

Ейдриън Броуди е най-младият номиниран артист, спечелил “Оскар ” и единственият американски артист, притежател на френската кино премия “Сезар ”.

Бил е непосредствен другар с рапъра Тупак Шакур и даже е взел участие във филм с него. Името му носи един от метеоритите в Слънчевата система. През 2004 година списание „ Esquire “ го афишира за “най-добре облечения мъж в Америка ”.

Въпреки спорните отзиви, взе участие като доброволец в изпробването на съветската ваксина против COVID-19 – “Sputnik V ”. Той е Ейдриън Броуди и прави това, което си изиска. Доказва го забавният му живот, за който ви описваме в идващите редове.

1. Корените

Произходът му е полско-еврейски. Някои от предците му са убити в лагерите на гибелта. От другата страна, корените му произлизат от маджарски аристократи и чешки евреи.

2. Родителите

A post shared by Harvey Wang (@harveywang_ny)

Бащата – Елиът Броуди е професор по история. Майката – Силвия Плачи е фотографка. Тя емигрира от Унгария като дете по време на въстанието през 1956 година, смазано от руските войски. Единственото им дете – Ейдриън Броуди се ражда на 14 април 1973 година в Куинс, Ню Йорк.

3. Детството

A post shared by Magyar Fotográfia (@magyfotografia)

Силвия дълго време работи като фотожурналист и води седмична поредност от истински изображения във “Village Voice ”. Синът ѝ я съпровожда на всички места и в търсене на сюжети за фотоси, постоянно се оказва в фрагментите. Благодарение на това, той стартира да се усеща извънредно удобно и естествено пред камера.

4. Магията

A post shared by AdrienBrody-Fansite. (@brodyfansite)

На 12-годишна възраст Ейдриън стартира да се изявява като магьосник на детски празненства. Представя се като “Изумителният Ейдриън ”. Взима уроци по актьорско майсторство и преди да навърши 13 години към този момент е играл в пиеса на “Оф Бродуей ” и в ефирен филм. По подигравка на ориста, през 2014 година, е определен да влезе в облика на най-известния илюзионист в историята – Хари Худини.

5. Катастрофата

A post shared by Adrien Brody (@adrienbrody)

Моторите се трансформират в една от най-големите му, само че и рисковани пристрастености. През 1992 година, на светофар в Лос Анджелис претърпява тежка злополука. Ударът е толкоз мощен, че той изхвърча няколко метра пред мотора и пада на главата си. Спасява го това, че е с задоволително здрава каска. Изживеният стрес е голям, а случаят може да му коства кариерата. Възстановява се след няколкомесечна отмора, само че не се качва на мотор в продължение на 10 години. На 30-ия му рожден ден обаче негови другари му подаряват “Ducati Monster ” и любовта сред Броуди и моторите става още по-силна.

6. Носът

A post shared by Adrien Brody Fans (@adrienbrodyfans)

По време на фотосите на последната борба от “Кървавото лято на Сам ”, чупи носа си. Първоначално се разгневява, само че по-късно отхвърля хирургична интервенция. Счита носа си за своя характерна линия, която го отличава от останалите, а счупването му го прави да наподобява още по-интересен и различим.

7. Хляб и рози

Подписва контракта си за ролята в “Хляб и рози ” без да прегледа и предварителния сюжет, тъй като има вяра безусловно на режисьора Кен Лоуч. Преди фотосите взема решение да предприеме лично следствие на имигрантския живот в Ел Ей – взе участие в събирания и конфликти. На някои от тях даже е разпознат от деятели, само че им споделя, че е “под прикритие ” и ”проучването ” му остава в загадка.

8. Пианистът

A post shared by Gareth (@_dude_ranch_nurse_)

За ролята си в “Пианистът ”, Ейдриън залага на произхода си, редкия акцент на своята баба-полякиня, спомените на татко си, изгубил цялото си семейство по време на Холокоста и историята на майка си. Отслабва с 15 кг, като в продължение на две седмици яде един път дневно – по 200 грама пилешки гърди и листа от маруля. Учи се да свири на пиано с фрагменти от Шопен и се отдръпва от действителния живот, изоставяйки колата и жилището си, тъй като се усеща виновен към потърпевшите полски евреи.

9. Жените

A post shared by hola.com México (@hola_mx)

Връзките на Броуди са дълги, само че за сметка на това ефектни. Излиза с персоналната си асистентка Мишел Дюпон в продължение на три години. Интересна е и връзката му с испанската актриса Елза Патаки, на която подарява същински палат. Двамата се срещат по време на фотосите на кино лентата “Манолете ” и са дружно седем години. Сгодяват се, вършат блестяща фотосесия за светско списание в новия си палат, само че напълно скоро по-късно се разделят. Две години по-късно тя се омъжва за артиста Крис Хемсуърт.

С моделът Лара Лието се срещат на филмовия фестивал в Кан и остават двойка осем години. Причината за раздялата им е незнайна. След това стартира да се появява на всемирски събития с някогашната брачна половинка на холивудския продуцент Харви Уайнстийн – Джорджина Чапман.

10. Рисуването

A post shared by Adrien Brody (@adrienbrody)

Рисуването е занимание, на което Броуди отделя все по-голяма част от времето си, а картините му красят частни сбирки и галерии. Запалва се откакто майка му му демонстрира негови остарели детски рисунки. На множеството от тях дребният Ейдриън е рисувал риби.

Според него, рисунките са от голямо екологично значение и по тази причина продължава да рисува най-често върху големи платна и то най-вече риби – във всевъзможни форми и разновидности, изчезващи типове или русалки с огнестрелни оръжия, защитаващи света си от смъртоносното въздействие на индивида.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР