Евтини имитации на горнооряховски суджук заливат големите супермаркети, оплакват се

...
Евтини имитации на горнооряховски суджук заливат големите супермаркети, оплакват се
Коментари Харесай

Евтини имитации на Горнооряховския суджук се предлагат в големите супермаркети

Евтини фалшификати на горнооряховски суджук заливат огромните супермаркети, оплакват се производители. Месният деликатес, който носи марката " Защитено географско напътствие ", одобрена от Европейския съюз, може да се създава единствено и само в Горна Оряховица.

Горна Оряховица

Румяна Добрева се занимава с производството на месни деликатеси повече от 20 години. Тя е и един от основателите Горнооряховският суджук да стане първият български артикул с географско напътствие, предпазено в Брюксел. Казва, че с цел да се пороизеде първокласен Горнооряховски суджук, би трябвало да се употребява единствено и само говеждо месо от 12-18 месечни телета, без други примеси, добавки и консерванти. Това обаче става на избрана цена, а тя е най-малко 21 лв. на кг. През последните години е правила многократни опити да предложи продукта си в огромните търговски вериги, само че без триумф, тъй като се оказва, че има негови по-евтини заместители.
Румяна Добрева - производител: " Изпращаме образци, доста харесват и образно продукта. И откакто го опитат, споделят " Да, необикновен, доста апетитен, добър артикул и като се разгласи на каква цена се продава продуктът, се отдръпват. Обаче по-късно се оказва, че те са си намерили същия артикул на 15 лв.. "
Според Румяна Добрева сходна цена може да бъде реализирана за сметка на количеството и качеството на влаганото месо. Както и наличието на соеви добавки. Затова тя съвета потребителите, които видят Горнооряховски суджук на цена от по-малко от 20 лв. за кг да не го купуват, тъй като той ще е просто реплика на истинския артикул, който може да се създава единствено в Горна Оряховица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР