Европредседателството ни започна не в такт. Буквално от първите дни.

...
Европредседателството ни започна не в такт. Буквално от първите дни.
Коментари Харесай

Щe предложат ли Бойко Борисов за Нобелова награда?

Европредседателството ни стартира не в такт. Буквално от първите дни. Първо гръмна кошмарната вест за всеобщото ликвидиране в столицата от нарушител, наказан да обитава в либерален български затвор, само че осем години несмущаван ни от прокуратура, ни от полиция, ни от демократична общност, живял волно на независимост като в оперета с вино и дами...
После пристигна ред на други престъпни чудесии - съвсем всеки ден се заредиха закононарушения... Загърмяха вести за пожари по влакове. За влакове, излезли от релсите. За всеобщи произшествия на рейсове по бройлерни автомагистрали - историческата популярност на ГЕРБ, и на началника на тази също по този начин бройлерна партия, появила се като абсцес върху врата на българската народна власт. Загърмяха вести за редуващи се корупционни саги и безсилия на правовата система на страната да вкара в кауша най-малко един от знаковите мошеници на новото време.
Гърмят и през днешния ден вести за всеобщи митинги на лекари, санитарки и медицински сестри, на майки на деца с увреждания, на превозвачи и водачи, на стотици хиляди хора, оставени да живеят в страна без опазване на здравето, без държавна грижа, без отбрана. Гърмят вести за всеобщи митинги на превърнати в крепостни селяни поданици на общини, оставени без пътища и превоз, без аптеки, пътуващи с километри до градовете за самун и медикаменти. Гърмят отново вести за всеобщи митинги на хиляди българи, които обезверено не разрешават след разграбването на заводите и фабриките, да се разграбят и високите ни сини планини и родното ни Черноморие. Гърмят вести за закриване на учебни заведения, за умиращи села, останали без един хомо сапиенс, за села, където по пустите им към този момент улици и площади могат да се видят единствено чудовищните комбайни, трактори, камиони на новите бейове грабители - арендаторите.
Гърмят и новините за всеобщи митинги на български учени против мизерията в науката ни, против подправените нови учени, ректори феодали, против налегнала ни по Сценария на прехода тотална неначетеност и дивотия до шия. Следват смразяващи вести за ужасяващата беднотия на българите в страна сякаш членка на Европейски Съюз, за градовете ни - водачи на Европа по замърсен въздух... Водоноските от предишното са възкресени, доставят популацията на цели градове и села с вода за пиянство, тъй като мистериозно водата в България става уранова, оловна и вони на отровни хлор и химикали. Срещаме сутрините с вести за потопени от дъжда селища, останали без една читава къща, на чиито жители им оказват помощ с... три бутилки вода.
Е, погърмяха за малко вести и за показни митинги на служители на реда, само че бързо стихнаха, тъй като бяха "щастливо уредени ". И други ведомствени митинги на силоваци имаше, отново по същата скица.
Вече не е вест несекващата де факто безработица измежду излизащите с дипломи в ръце и хвърляли шапки към небето ученици на висшето ни обучение, наемащи се като продавачи. Страната ни към този момент се пука по шевовете от висши учебни заведения, нароени като бройлери професори, доценти, учени от всевъзможни академии менте по света. Не са към този момент вест и репортажите от Терминал 2, където все по този начин, по времето на разрастващото се като гноясала гангрена "успешно " ръководство на ГЕРБ, хиляди млади изучени българи напущат отечеството си, с цел да основат деца по други континенти....
Не е вест и вихрещият се геноцид на възрастните хора, преживяващи с пенсии по-зле и от африкански туземци, останали без зъби, без очи, без здраве, без синовна поддръжка от прогонените по непознати земи отгледани деца...
Е, има и радостна картинка - "препускащите в кариер " с лимузини и джипове хиляди парвенюта, новобогаташите на прехода, синове, дъщери, внуци и правнуци на "апашите от нашите ", от висшите ешелони на тогавашната "партия на трудовий народ ", накацали пребоядисани като великденски яйца по още по-висшите ешелони на днешната власт.
И не щеш ли на този апокалиптичен декор на разграбената и разцентрована страна (за съществуването на някакъв неин народен суверенитет към този момент не може и да се говори), в София надойдоха на евроседянка първите велможи от Европейски Съюз. Какъв дюшеш бе това за готвещия се към този момент за висока европейска работа тукашен министър председател! Миротворецът на Западните Балкани! Дето ревниво се бори НАТО да гушне и тях. Човекът, който към този момент освен трима папи, само че и евролидери на купове го галят по главичката и го тупат по рамото. Дали не е време да го предложат и за Нобеловата премия за мир?! Поглеж, че са го уредили! Горбачов по какъв начин го уредиха - всичко става с споразумяване! Стане ли нобелист, президентът Радев няма да може да му се опре за нищо - и в бъдещи президентски избори също, пък в случай че ще да прави като олимпийски първенец "коремното приплъзване на армейския лост ". Дюшеш бе тази среща на върха и за сватата Борисова! Пуснат от небето късмет бе на "това посетители " да бъдат видяни и изтеглени и те някъде по огромните еврослужби на Запада! Да не са по-долу от Кристалина!?
Но... стана тя каквато стана.
Сметката излезе отново без кръчмаря.
След огромната шумотевица и фойерверките от евроседянката пристигна диалектически ред на изтрезняването. Експертите заедно към този момент се изтървават и признават, че в действителност не могат да посочат какво тъкмо толкоз позитивно и заслужаващо аплаузи се свърши през тези дни на скъпоструващата за бедния българин евроседянка. Някои учени мъже и дами дори към този момент нарекоха "срещата на върха " крачка обратно в консолидираното на Западните Балкани. Казаха го, въпреки да не са БСП-ари. Ами Македония, на която Борисов хариза име, дето визира четвърт България? Не просто го хариза, ами жестоко се намеси във вътрешните работи на югозападната ни съседка с отвод да се срещне с съперниците на евроатлантика Заев. Нищо, че сделката сред Заев и Ципрас може да излезе празен фишек. А и в случай че в миналото Западните Балкани попаднат в Европейски Съюз - което не свети в близко бъдеще, дали няма бързо да се трансфорат в Западнали БалканиИ? По образеца на Северозападнала България. И не щеш ли по този начин ненадейно за българските управници европредседателството стартира да намирисва на национално излагателство.
Въпреки обилния, осветлен от фойерверки и царственост евросъбор в балканската столица София, макар демонстрираната обич и съвсем интимна непосредственост на евроначалниците с нашите управници, макар разходките по мостчета на влюбените, от няколкото бурни софийски дни и нощи, прекарани в огромно лапане и пиянство от наши и непознати ВИП персони, в действителност нищо значително не се роди. Затова и в интервютата евровелможите отговаряха така обтекаемо и усукано, по килифарски...
И се пита през днешния ден българинът - не бе ли всичко това една състояла се поредна правителстена случка на сегашните управници на България, с огромни иръпшънски искания без покритие. Да, те извършиха почтително като ординарци поръчаното им от Брюксел задание да съберат на ястие и пиянство в София елитите на лаф за това по какъв начин да подкарат народите си като овце в новите, цялостни с какви ли не бъдещи тояги, съюзи като НАТО и Европейски Съюз. В същото време вторият човек в ГЕРБ, кадърен на всичко, поддържа огъня - пердах по Русия, че и по Китай! Иска да ги "напляска " по сходство на един различен пишман политик преди време... Накрая пляскат нас!
И тъжно, и смешно е на фона на остатъчна полугладна България да демонстрираш необятно огласено пред народа гостолюбие с четиристепенни менюта за значимите посетители в София, когато главното меню на българина през днешния ден е мизерно едностепенно!
Беше безтактно на фона на нещастията на хиляди мизерстващи тук или пръснати по света български фамилии, прогонени от обърканост, да се показва от управниците ни всеобща европейска обич и министър председателят на страната хазаин да върви с упойващ величествен взор, хванал за ръце като влюбен възпитаник канцлерката Меркел, да се държи фамилиарно с ранобудна брекзитианка, да потупва по гърба като в социална баня "приятелите " Доналд, Антонио, Юнкер, Зоран, Хашим, Алексис (липсваше единствено Реджеб). Не знае ли господинът, че тези мурафети ги няма в нито един дипломатически протокол? Толкова години е бил бодигард на държавници, би трябвало да се научи...
Но несъмнено най-голямото излагателство и безсрамие пред очите на българина в цялата тази сага с доста тревога и фойерверки бе нахалството да се регистрира организирането и провеждането на цялото това наложително ротационно европредседателство като надали не най-великото събитие в българската история! Пред него към този момент бледнеят и Освобождението на България от турско иго, и Покръстването на българите, та даже и основаването на българската страна! За информация - прочети изписаното с френетично "Ура! " от верните медии и служителите от високи служби. Впрочем, в България постоянно се намират медии и хора от високите служби, които са постоянно на вярното място и с вярното възнаграждение...

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР