Европол съобщи, че във Франция са арестувани 6-има членове на

...
Европол съобщи, че във Франция са арестувани 6-има членове на
Коментари Харесай

Шест ареста във Франция за източване на 12 млн. евро от Covid помощи

Европол заяви, че във Франция са задържани 6-има членове на незаконна група, работила и в Израел, източила към 12 милиона евро от Covid помощи за безработица посредством 3600 фиктивни компании.

Парите, които френската страна превеждала по банкови сметки в страната, бързо били прекачване в разнообразни страни в Европа, като били обменяни във виртуални валути.

Основният обвинен – 30-годишен мъж с френско и израелско поданство, и брачната половинка му били арестувани на 16 юни на разсъмване в Реплонж (Франция), покрай границата с Швейцария, до момента в който се готвели да избягат в Женева, откъдето възнамерявали да отлетят за Тел Авив, като създали резервация в последния миг.

Час по-късно френски жандармеристи нахлули на няколко адреса в Париж и покрайнини на френската столица, с цел да арестуват съучастниците им, които били техни родственици.

При претърсването били открити обилни суми скрити пари. Общо били иззети 1 765 630 евро и 3420 американски долари, три първокласни часовника, оценени на 230 000 евро и бижута за 30 000 евро.

Освен това френските управляващи съумели за възстановят над 6,2 милиона евро от банкови сметки на незаконната група.

Междувременно израелската полиция подхванала дейности против членове на същото семейство в Израел, като е бил арестуван обвинен съизвършител. В Нетания е претърсен прът център, за който се счита, че е бил употребен за измамите, като са иззети телефони и съоръжение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР