Европейското подразделение на Hyundai разкри нови подробности за пазарното представяне на марката

...
Европейското подразделение на Hyundai
разкри нови подробности за пазарното
представяне на марката
Коментари Харесай

Електрическата офанзива на Hyundai продължава

Европейското поделение на Hyundai разкри нови детайлности за пазарното представяне на марката през изминалата година, като подчертава върху продажбите на електрифицирани- батерийни и с водородно задвижване, коли.

Разпространените от Hyundai данни сочат, че през 2021 година, компанията е реализирала почти 60 000 електрифицирани в Европа, което се равнява на 13% от общите продажби на марката на контитента.

На фона на тези индикатори, както и непрекъснатите старания и вложения в електрификацията на портфолиото си, от Hyundai показват убеденост, че делът на тези коли ще се усили през тази година, както и през идващите, освен в Европа.

В световен мащаб, от Hyundai предвиждат пазарното лансиране на повече от 12 допълнителни напълно електрически модела през идващите четири години, като първото напълно ново предложение тук ще бъде .

До 2025 година, от Hyundai възнамеряват продажбата на 560 000 напълно електрически коли годишно в международен мащаб, с цел да се трансформира в един от трите най-големи производителя на 100% електрически коли.

До 2040 година, Hyundai чака да електрифицира цялото си портфолио и да държи сред 8% и 10% от общия пазар на електромобили.

В момента Hyundai предлага 15 електрифицирани модела и модификации на европейския пазар.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР