Европейското първенство по лека атлетика в Париж, което трябваше да

...
Европейското първенство по лека атлетика в Париж, което трябваше да
Коментари Харесай

Евро `20 по лека атлетика беше отменено

Европейското състезание по лека атлетика в Париж, което трябваше да се организира от 25 до 30 август 2020 година, беше анулирано поради пандемията от COVID-19. Решението беше взето нощес след изключителна среща на локалния учредителен комитет и френската атлетическа федерация (FFA).

По-рано денем се организираха и диалози с управлението на Европейската атлетика (ЕА), на които бяха разисквани всички вероятни разновидности за провеждането на шампионата по стратегия, само че в последна сметка уредниците взеха решение да анулират конкуренцията поради продължаващото разпространяване на болестта и рисковете, свързани с провеждането на сходно събитие, както и продължаваща възбрана за осъществяване на всеобщи събития във Франция.

" С голямо страдание оповестяваме, че Евро `20 в Париж е анулирано. Надявахме се в тези сложни времена да предложим на европейските спортисти едно огромно събитие в края на лятото, което те да чакат. За страдание, през днешния ден домакините ни оповестиха, че стопират организацията на шампионата и то се анулира. Колкото и да съжаляваме за тази вест, е значимо да повторим, че в тези невиждани времена най-важното е здравето на всички спортисти, почитатели, съдии и други участници. Винаги ще вършим това, което е най-добре за членовете на нашето атлетическо семейство и обществеността ", разяснява краткотрайният президент на ЕА Добромир Карамаринов, който е и началник на българската федерация (БФЛА).

Съветът на ЕА ще разиска в детайли това решение на идната си видеоконферентна среща на 7-8 май.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР