Европейският зелен пакт рискува да задълбочи икономическите и социалните разделения

...
Европейският зелен пакт рискува да задълбочи икономическите и социалните разделения
Коментари Харесай

Риск за 11 млн. работни места в Европа от Зеления пакт виждат европейски синдикати

Европейският зелен пакт рискува да задълбочи икономическите и обществените разделения сред източните и западните страни в Европейски Съюз и може да заплаши съвсем 11 милиона работни места, считат европейски синдикати. за рисковете при достигането на задачата на блока за климатична индиферентност до 2050 година

“Говорим за съвсем 11 милиона работни места, основно в добивната индустрия, енергоемките промишлености и в автомобилната промишленост”, съобщи Люк Триангъл, ръководител на федерацията на синдикатите IndustriAll, в изявление за Euroаctiv, оповестено във вторник.

Тези работни места няма безусловно да изчезнат, само че би трябвало да има бъдеща вероятност за служащите в тези промишлености, която досега не е ясна, добави той.

Миналата седмица Европейската комисия показа законодателен акт за климата, съгласно който институциите на Европейски Съюз и страните членки ще са длъжни да подхващат нужните ограничения за реализиране на задачите за климатичен неутралитет до 2050 година

Очаква се в сряда (10 март) Комисията да показа индустриалната си тактика, очертаваща новите области за напредък на Европа по пътя ѝ към по-екологично бъдеще.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР