Европейският вицешампион Англия не допусна никаква изненада в 1/8-финала на

...
Европейският вицешампион Англия не допусна никаква изненада в 1/8-финала на
Коментари Харесай

Англия стигна до едва трети мач срещу Франция на мондиали

Европейският вицешампион Англия не позволи никаква изненада в 1/8-финала на Мондиал 2022 против Сенегал и завоюва изрично с 3:0.

Африканският отбор се опита да бъде равносилен и съумя някъде към половин час. Исмаила Сар направи пропуск в 23-ата мин., като в обстановката имаше подозрения за игра с ръка в наказателното поле на Джон Стоунс, само че VAR не реагира. В 31-ата мин. пък вратарят на англичаните Джордан Пикфорд избави доста рисков удар на Булай Диа.

Това даде знак на селекцията на Гарет Саутгейт да покаже по-голямата си класа и в 39-ата мин. Джордан Хендерсън откри след асистенция отляво на Джуд Белингам. Последният бе в основата на офанзивата в 45-ата мин., при която падна втория гол на англичаните, като подаде към Фил Фодън. Той пък продължи към капитана си Хари Кейн, който се възползва от наивната класификация на сенегалската отбрана, напредна и бе безмилостен - 2:0. Това бе и първият гол на нападателя на " Тотнъм " на международното състезание в Катар.

Селекционерът на африканския отбор Алиу Сисе се опита да потърси смяна с три смени, само че вместо това тимът му получи трети гол. В 57-ата мин. Фодън записа втори голов пас - към Букайо Сака, който с лекост оформи крайния резултат.

До края англичаните смъкнаха темпото и ловко пазеха резултата, като в самия край Маркъс Рашфорд пропусна да повиши от дребен ъгъл.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР