Европейският външен министър Федерика Могерини предупреди, че всяка една мярка,

...
Европейският външен министър Федерика Могерини предупреди, че всяка една мярка,
Коментари Харесай

Могерини: Действия срещу Гуайдо ще ескалират кризата във Венецуела

Европейският външен министър Федерика Могерини предизвести, че всяка една мярка, която може да изложи на риск свободата и сигурността на приетия за краткотраен президент на Венецуела Хуан Гуайдо, ще докара до нова ескалация на рецесията в латиноамериканската страна, се споделя в изказване на Европейски Съюз.
„ Европейският съюз акцентира своята убеденост, че решението на многостранната рецесия във Венецуела може да бъде единствено политическо, демократично и спокойно. В тази връзка, всяка мярка, която ще сложи в риск свободата, сигурността и личността на Хуан Гуайдо ще съставлява забележителна ескалация на напрежението и ще срещне мощен отпор от интернационалната общественост “, написа в изказването.
Според Могерини, членовете на Националното заседание на Венецуела „ имат конституционно обезпечен имунитет, който би трябвало да бъде спазван, тъй че да могат да извършват парламентарния си мандат без напън върху тях и фамилиите им “
В изказването се споделя още, че Общността ще продължи да „ следи събитията от близо в сътрундичество с Международната контактна група, районните и националните сътрудници “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР