Европейският туристически сектор ще бъде разкъсан между положителните проценти в

...
Европейският туристически сектор ще бъде разкъсан между положителните проценти в
Коментари Харесай

Туризмът в Европа - застрашен от войната

Европейският туристически бранш ще бъде " раздран " сред позитивните проценти в западноевропейските дестинации, до момента в който източната част, която включва Украйна, където се води продължаващата война, се чака да бъде очевидец на огромни загуби, оповестява " SchengenVisaInfо ".

Подобни изказвания бяха направени по време на уебинар, проведен от Европейския съвет по туризъм (ETC), който разиска въздействието на войната в Украйна върху европейския туризъм. Освен това, тази среща акцентира, че туризмът в района е във напредък, защото хората са нетърпеливи да пътуват още веднъж след две години ограничавания, наложени заради COVID-19.

Най-засегнатите страни включват интернационалните дестинации, където руснаците са били пазар за туризъм. Такива дестинации включват Турция с 6,5 милиона гости през 2019 година, което съставлява 12% от всички идващи, следвана от Испания с към 1,2 милиона туристи (два % от общия брой) и Италия, която посрещна близо 1 милион съветски туристи - два % от общия брой идващи.

Въпреки това, най-силно засегнатата страна членка на Европейски Съюз е Кипър, защото страната е водеща дестинация за съветски туристи - което прави към 20 % от нея. Туризмът във Финландия и Полша също ще усети неналичието на съветски гости, защото надлежно 12% и 4% от идващите им идват от там.

Докато туризмът в Европейски Съюз е с към 20 % от равнищата преди пандемията и се чака до 2024 година да надмине тези равнища, същото не може да се каже за Източна Европа, защото районът ще остане съвсем шест % зад равнищата от 2019 година през 2024.

В изследване, извършено от " TCI Research ", седмици преди войната в Украйна, 56% от респондентите в Русия казават, че Европа е топ дестинация за тях, до които да пътуват през идващите 12 месеца. Освен това, друго изследване, извършено за европейски атракции - рейтинги и рецензии на пазари, разкри, че руснаците обичат престоя си в държавите-членки на Европейски Съюз, защото са класирали най-високо 27-те страни от блока, цитират news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР