Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира, че има сериозна

...
Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира, че има сериозна
Коментари Харесай

Експерти предупреждават за загуба на доказателства от катастрофата на Семерджиев

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) сигнализира, че има сериозна заплаха да бъдат повредени, прикрити и даже да изчезнат извънредно значими доказателства , отнасящи се до злополуката, провокирана от присъединяване на Георги Семерджиев.

Причината е, че автомобилите-участници - джипът Audi SQ7 и таксиметровият автомобил, са оставени навън на улицата пред Столична дирекция на вътрешните работи , като до мястото всеки има свободен достъп. Това разрешава лесна външна интервенция - човешка или на природата, и компрометиране на извънредно значими доказателства, което може фрапантно да изкриви делото.



Междувременно в обществените мрежи се появиха фотоси на аварирало такси , за което потребителите настояват, че е точно това, ударено от Георги Семерджиев във съдбовната нощ.

" Няма ли къде да бъдат прибрани и съхранени колите, с цел да се подсигурява обективно следствие? Какво би спряло някой да демонтира разнообразни елементи от колите , като да вземем за пример: бордовия компютър на аудито, от който би могло да се откри неговата скорост сега на удара с която Семерджиев е предизвикал злополуката, при която починаха две млади дами? С какво този метод на предпазване на материалните доказателства оказва помощ на следствието, изключително на автотехническата експертиза, без която събитията няма по какъв начин да бъдат изцяло изяснени? ", питат от Европейският център за транспортни политики.

Те също по този начин задават въпрос дали е правена досега експертиза на двата автомобила? " Кой ще носи отговорност, в случай че автотехническата експертиза остане непълна? ", допълват от центъра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР