Европейският шампион Челси се разправи с френския шампион Лил с

...
Европейският шампион Челси се разправи с френския шампион Лил с
Коментари Харесай

Челси се приплъзна към 1/4-финалите на ШЛ с успех над френския шампион

Европейският първенец Челси се разправи с френския първенец Лил с 2:0 в първи осминафинален дуел сред двата отбора в Шампионската лига. Срещата на „ Стамфорд Бридж “ се изигра на извънредно високо движение, само че класата на британския отбор направи разликата и като че ли разумно тимът, воден от Томас Тухел, се поздрави с крайния триумф преди ответния мач във Франция.

Двата гола паднаха в двете полувремена, откакто в седмата минута от дуела Кай Хавертц бе прецизен след центриране от корнер, с цел да зарадва трибуните в Западен Лондон. Лил не се стъписа и опита да играе стойностен футбол, а в огромна част от срещата това се получаваше за „ песовете “, само че в 63-ата Кристиан Пулишич материализира триумфа за домакините с втори гол и донесе удобен задатък за английския клуб.

Неприятната вест пред щаба на „ сините “ е, че те трябваше да заменят наложително Хаким Зиеш и Матео Ковачич, които бяха заменени като че ли наложително и присъединяване им в идния край за Купата на Лигата против Ливърпул е под въпрос до последващо потвърждения от лондончани.

Преди старта на срещата част от футболистите на британския отбор сподели на почитателите неотдавна извоюваната купа от Световното клубно състезание, откакто отборът я завоюва за пръв път в своята история преди броени дни.

Челси започва доста нападателно срещата и в четвъртата минута можеше да излезе напред в резултата. Сесар Аспиликуета получи вдясно по нападението на "сините ", а капитанът на Челси не се посвени и центрира бързо към Хавертц. Бившият състезател на Байер Леверкузен се вклини сред централните бранители на Лил и засече с левия крайник, само че ударът му профуча над напречната греда на Жардим - навън. Натискът на Челси даде резултат в осмата минута, когато Хавертц нападна топката с глава след центриране от корнер и прати топката във вратата на Лил за 1:0.

В ответната офанзива Антонио Рюдигер опита да почисти топката с левия крайник, само че дейностите на германеца бяха слаби, но за негово благополучие топката не влетя във вратата, защитавана от Медни. След разбъркването при ъгловия удар Лил на няколко пъти можеше да нанесе удар, само че на три пъти защитата на домакините блокираше ударите. В 18-ата минута Маркос Алонсо насочи удар от придвижване с левия крайник, само че Лео Жардим улови удара от испанеца.

Темпото в срещата на "Стамфорд Бридж " продължи да бъде изумително, само че заплахите пред двете порти в последвалите минути бяха ъгъл. Челси продължи да желае да нападна противника по двете си крила, както и крайните бранители, до момента в който Лил търсеше набези през средата посредством контраатаки, които най-често започваха от Ренато Санчес.

Двата тима се отдръпнаха на отмора, след която Челси продължи да владее по-трайно топката, до момента в който Лил се прибра малко по-навътре в своята половина. Въпреки това, гостите от Франция не допускаха доста набези посока своята врата, а в същото време всеячески опитваха да нападат вратата, защитавана от Менди. В 63-ата минута домакините поведоха с два гола, откакто Н'Голо Канте видя вляво по страховит метод Пулишич, за който остана лесното и с прехвърлящ удар удвои актива за домакините - 2:0.

Голямата вест за Челси е, че Ромелу Лукаку е на скамейката след ужасяващия мач, който белгиецът изигра срещи Кристъл Палас. Там той докосна топката тъкмо седем пъти в хода на 90 минути. Томас Тухел стартира с Кай Хавертц като „ подправена деветка “, а по фланговете ще работят Хаким Зиеш и Кристиан Пулишич. Лил отговори с удар на Жека, само че и той беше неакуратен.

Мейсън Маунт е задоволително подготвен за срещата и е на пейката до останалите запаси, до момента в който Матео Ковачич ще си партнира с Нголо Канте в средата на терена.

Your Chelsea team news tonight!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР